Sikerült felfuttatni a Tesla Semi gyártását?

0

A Tesla Semi elektromos kamionjának története semmiképpen sem lesz a leggyorsabban az utakra került modellek egyike a történelemben. A Semi-k tömeges megjelenése még várat magára, annak ellenére, hogy nagyon sokan szeretnék már látni a Tesla elektromos kamionjait közutakon. Az eddig legyártott kamionok javát a Pepsi kapta meg, mint a Semi kamionok fő megrendelője. A kamion bemutatásakor az üdítőgyártó igen tetemes darabszámmal jelezte igényét a Tesla Semire. Ám hiába a december 1-jei nagy nap a Tesla életében, mikor Elon Musk átadta az első néhány Tesla Semi kamiont a PepsiCo vállalatnak, még jócskán van dolga a kamiont gyártó üzemnek.

A gyártás az Egyesült Államokban, Nevada államban történik, a Tesla itt 2022 végén kezdte el összeszerelni a kamionjait, több éves késés után. A gyártás elindítása után nem sokkal pedig a Tesla bejelentette a Gigafactory Nevada kibővítését a Semi összeszerelésének mennyiségi növelése érdekében, de arról nem beszélt még a Tesla, hogy miként állnak a munkálatok. Hogy ez miért van így, az jó kérdés, de talán van köze Elon Musk idén márciusi látogatásához a Giga Berlinbe, ahol többek között arról is beszélt, hogy lenne ráció a Semi németországi gyártásában.

Hogy aztán végül mi Musk terve, azt jó eséllyel nem fogjuk megtudni. Azt azonban már lehet tudni, hogy valami mozgolódás van a nevadai üzemben a Semi kapcsán, hiszen pár napja egy igencsak érdekes poszt került ki az X-re, amin egy tucat új Semi kamion látható az üzem udvarán.

Persze ezek csak egy lelkes amatőr érdeklődő felvételei, ami messze áll egy hivatalos Tesla közleménytől. Azonban beszédesek a képek, és érdemes elgondolkodni azon, hogy mi történhetett. Jó eséllyel a fentebb említett bővítési folyamatok értek el abba a szakaszba, ahol már a kész kamionok tudnak legördülni a sorról.

Ha ezek végleges darabok, akkor talán végre a Pepsi is elkezdheti megkapni az elmaradt kamionokat és nem kell más gyártóktól megvennie az elektromos járműveket, ahogyan azt tette idén májusban is. A megrendelés óta mindösszesen 36 elektromos Tesla kamion került a Pepsi állományába a megrendelt 100-ból.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!