Magyarországon is megjelenik a Polestar

0

Egy magyar Polestar kedvelőnek és potenciális vásárlónak eddig sajnos el kellett zarándokolnia egy másik országba, ha vásárolni akart egyet magának, vagy éppen a már megvásárolt autóját szervizbe vitte volna. Azonban szerencsére jó hír érkezett nemrég a márkától, ugyanis jövőre hét új országban kíván megjelenni, köztük Magyarországon is. Ezen felül eladásait is növelni akarja a Polestar a már meglévő piacain.

A terjeszkedés üteme nem újkeletű a Polestar esetében, hiszen az évekkel ezelőtt belőtt célok szerint már 2023 végére legalább 30 országban akart jelen lenni a márka. Jelenleg ebből 27-nél tart a Polestar. A cég még mindig nincs jelen Franciaországban, amely Németország után az EU második legnagyobb elektromos járműpiaca. Ezen a tényen 2025-ben változtatni kíván a Polestar, és ugyanabban az évben további négy uniós piacra – a Cseh Köztársaságra, Szlovákiára, Magyarországra és Lengyelországra – való belépést fontolgatja az e-autógyártó vállalat. Továbbá a Polestar 2025-ben Thaiföldön és Brazíliában is szeretne elektromos autókat eladni.

Az említett országokban tehát jövőre már lehet hivatalos Polestar jelenlét, és a kapcsolódó szolgáltatások is megjelennek. Ez dicséretes és bizonyára sokak által várt esemény, ám a Polestar nem csak ebben akar erősíteni, hanem a már a meglévő piacokon is folyamatban van egy határozottabb kiskereskedelmi jelenlét kialakítása, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy hagyományos megközelítéssel vásárolhassanak Polestar elektromos járműveket.

Az interneten autót rendelni még sokak számára idegen, jobb eredményeket lehet produkálni személyes jelenléttel. Június 13-án például Martin Ölund, a Polestar svédországi vezetője bejelentette, hogy a vállalat legalább tíz új fizikai kiskereskedelmi telephellyel bővíti az országot. Thomas Ingenlath vezérigazgató elmondta, hogy az új Polestar járművek értékesítése világszerte fel fog pörögni, köszönhetően az új modellek elérhetőségének, mint a Polestar 4, a Polestar 5 és a Polestar 6.

A Polestar 1996 óta áll kapcsolatban a Volvo Cars-szal. Kezdetben teljesítmény- és motorsport-partnerek voltak, majd az évekig tartó együttműködés után 2015-ben a Volvo Car Group teljesen felvásárolta. 2017-ben önálló márkává alakult át, az új márka első terméke, a Polestar 1 még ugyanabban az évben meg is jelent.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!