Polestar 6 néven érkezik a svédek sportkabriója

0

A Polestar megerősítette, hogy sorozatgyártásba kerül az első sportkabriójuk ami Polestar 6 néven érkezik meg.

A Polestar márciusban mutatta be Los Angelesben az O2 Concept névre hallgató tisztán elektromos sportroadsterét. A svéd márka akkor még nem tudta, hogy mi lesz az elektromos kabrió sorsa, de mára megkapta a végleges nevét ami Polestar 6 lett és várhatóan 2026-ban kerülhet az utakra.

Az O2 Concept bemutatásakor a Polestar kifejtette, hogy a nagy teljesítményű autó a márka új ambícióira épül a formatervezés, a technológia és a fenntarthatóság terén, kiemelve a jövő sportkocsijaival kapcsolatos elképzeléseit.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója így nyilatkozott a sportkabrióról. „Az ügyfelek és a sajtó elsöprő visszhangja miatt úgy döntöttünk, hogy sorozatgyártásba visszük ezt a lenyűgöző roadstert. Rettentően izgatott vagyok, hogy végre megvalósítjuk. A Polestar 6 a nagyszerű elektromos teljesítmény és az izgalom tökéletes kombinációja nyitott tetővel.”

A Polestar 6 bevezetésének megünneplésére a márka egy különleges változatot is tervez, a „Polestar 6 LA Concept Editiont”, amely mindössze 500 számozott példányban lesz elérhető. A limitált kiadás 2022. augusztus 16-tól, keddtől kezdve online foglalható a Polestar összes piacán. „A limitált verziók az eredeti Polestar O2 koncepcióból származó exkluzív ‘Sky’ kék külsővel, világos bőrbelsővel és 21 colos kerekekkel lesznek ellátva.” – olvasható a Polestar közleményében.

A Polestar 6 a Polestar 5 800 voltos alumínium platformjára érkezik ami akár 884 LE teljesítményű és 900 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Előzetes pletykák alapján a Polestar 6 3,2 másodperc alatt éri el 0-ról a 100 km/h-s sebességet és az elektromos kabrió végsebessége pedig 250 km/h-ban lett korlátozva.

A Polestar sportkabriója 4,6 méter hosszú, a tengelytáv pedig 40 cm-rel rövidebb, mint a Polestar 5-é. A hatótávolság 600 km körül alakul. További pontos részleteket folyamatosan szivárogtatni fog a Polestar egészen addig amíg az elektromos kabrió végre készen áll meghódítani a utakat.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!