A VW bemutatta a legerősebb elektromos autóját, az ID.7 GTX-et

0

A Volkswagen bemutatta az eddigi legerősebb tisztán elektromos autóját, az ID.7 GTX változatát, ami nagyobb teljesítményt, nagyobb hatótávot és sportosabb kialakítást kapott.

A GTX az elektromos Volkswagenek kiváltsága, itt is egy teljesítményalapú autóról beszélhetünk, akárcsak a többi gyártó hasonló elnevezése alatt futó járművek esetében. A GTX-ben az X tulajdonképpen az összkerékhajtást jelenti, azonban ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Volkswagen hamarosan ejti a GTX elnevezést és visszatér a GTI névhez, mert a visszajelzések alapján ezt jobban magukénak érzik a leendő vásárlók.

Hogy ez végül megvalósul-e, az majd kiderül, ám addig sem tétlenkedik a Volkswagen. Nemrég ugyanis bemutatkozott a Volkswagen ID.7 GTX, ami már várható volt, hiszen ha már a Passat utódjának lett kikiáltva, akkor az előd nyomdokain kellene az élményautózás nyomdokian lépkedni. A VW Passat is számos olyan kiadást kapott, ahol a vezetési élmény volt a hangsúlyos.

Az ID.7 a hatodik olyan ID modell, amiből készült GTX változat. Eddig az ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 és az ID.Buzz furgon kapott egy ilyen frankó piros festést és a hozzá járó technikát. Az ID.7 esetében a GTX változat 250 kW (335 LE) teljesítményt képest produkálni, természetesen az APP550 hajtáslánc csúcsra járatásával. A 0-100 km/h gyorsulás 5,4 másodperc alatt megy végbe.

A Volkswagen az előrendeléseket június 6 óta fogadja, a legolcsóbb GTX a szedán lesz, itt 68 700 eurótól indul az ár (Németországban, a magyar ár egyelőre nem ismert), míg a kombi GTX Tourer 69 500 eurótól. Az „alap” ID.7 modellek (Pro, Pro S, Tourer Pro S), mind hátsókerék meghajtásúak, ám a GTX esetében mindkét tengely hajtott. A GTX változatok aljában 86 kWh akkukapacitás lakik, amit maximum 200 kW teljesítménnyel lehet villámtöltőkön etetni. 10-ről 80 százalékra 26 perc alatt tölt fel egy kompatibilis töltőoszlopon.

Az ID.7 GTX belsejében piros varrások, GTX feliratok a háttámlákon és GTX-specifikus többfunkciós kormány található. Kívülről is számos elem mutatja meg az autó sportos arcát és olyan technikai csemegék is jelen vannak ezen a kivitelen, mint az új IQ.Light LED mátrix fényszórók. A magyar árakról és forgalmazásról jelenleg nincs információ.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!