Az idén bemutatkozik az olcsó, tisztán elektromos Nissan Micra

0

A Nissan az elektromos autói eladását szeretné fellendíteni, ezért még az idén bemutatkozik az olcsó, tisztán elektromos Nissan Micra modell.

Ahogyan megyünk előre az idei évben, úgy jönnek az újabbnál újabb hírek arról, hogy éppen melyik gyártó jelenti be kis méretű elektromos autóját, melyet a ma elvárható tudás mellett igen kedvező áron lehet majd megvásárolni. Előbbi esetében 30, de inkább 40 kWh környéki akkumulátort kaphat a vásárló, ami az elektromos autók esetében az egyik legfontosabb ismérv. Ekkora akkumulátorral akár 300 kilométert is meg lehet tenni egyetlen töltéssel, városi környezetben pedig akár még többet is ki lehet ezen modellekből sajtolni. Az árak tekintetében pedig 20-25 ezer eurós alapárat próbálják belőni a gyártók.

A Nissan esetében a Micra elektromos újjászületése lesz a vonatkozó esemény, amire sok rajongó vár. Európa szempontjából a Nissan hamarosan két új, tisztán elektromos modellel is bemutat az öreg kontinensen. Ebből az egyik a Micra lesz ami jó eséllyel az angliai Sunderlandben készülhet, és jelen állás szerint megosztja a hajtáslánc-technológiáját a nemrég megjelent Renault 5 e-tech modellel.

Egyelőre még csak némi információt csepegtetett a Nissan, de már most tudni, hogy az elektromos Micra még az idén bemutatásra kerül, ami megegyezik majd a sorozatgyártott modellel. A másik fontos dolog, hogy az elektromos Micra az Ampr Small padlólemezre épül fel várhatóan 52 kWh akkumulátorkapacitással. Illetve opciósan még egy kisebb akkumulátorpakk is választható lesz, ennek kapacitása 40 kWh környékén várható, ezzel pedig még vonzóbb áron is hozzá lehet jutni az új elektromos Micra modellhez. Az előbbi esetén 400, a kisebb akkupakk esetén 300 km a várható WLTP hatótáv.

A Nissan azt mondta, hogy új elektromos modelljei költségeit 30 százalékkal kívánja csökkenteni azáltal, hogy „Komplett elektromos termékcsaládokat fejleszt, hajtásláncokat integrál és következő generációs gyártást, csoportos beszerzést és akkumulátor-innovációkat alkalmaz”.

Egyelőre még nem sok konkrétum ismerhető az elektromos Micra esetében, de hamarosan olyan részletekre derül fény, mint a pontos specifikációk illetve az elektromos Micra ára.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!