Kombi verzió is érkezhet az MG4-ből

0

Azt hiszem vitán felül áll, hogy aki ma Európában szeretne tisztán elektromos kombit vásárolni, annak nem sok választása van. Ha a hibrideket kivesszük a képből, gyakorlatilag az MG5 és az újonnan megjelent BMW i5 Touring közül lehet választani a kategóriában. Magyarországon az MG5 viszonylag ritka, pedig alapáron most akciósan 12,5 millió forinttól haza lehet egyet vinni, a kisebb akkumulátorral.

Szó se róla, az MG népszerű, és bár külföldön igencsak hozzátartozik az utcaképhez, itthon még azért várni kell arra, hogy mondjuk annyit lássunk belőlük, mint a Teslákból. Azonban érdekes módon, már ha hihetünk az angol Autocar magazinnak, a kínai tulajdonos a leválásán gondolkodik. Ez valahol érthető döntés lenne, hiszen az MG5 alapját egy belsőégésű motorokhoz tervezett padlólemez adja, amit átalakítottak az elektromos meghajtás fogadására. A tulajdonos SAIC azóta már bemutatta és be is vezette a saját, tisztán elektromos autókhoz tervezett változatát, ami az MSP ((Modular Scalable Platform) nevet kapta melyre az MG4 is épül.

Az MG4 tehát sokkal fejlettebb alapokat kínáló technikán alapul, és a gyártási költségeket is figyelembe véve jogos lehet a SAIC döntése arról, hogy az MG5 gyártását megszüntetnék és helyette az MG4-ből lenne elérhető egy kombi verzió. Ez persze egyelőre csak az angol újságírók spekulációja, de valljuk be, van benne ráció. Hogy ez valóban így lesz-e, azt majd az idő eldönti.

Az MG kapcsán ráadásul egy másik érdekes szóbeszéd is felütötte a fejét, szintén az Autocar magazinban. A lap szerint a márka is már nagy erőkkel készül az Európában csak „huszonötezer eurós” kategóriának elnevezett versenyre. Vagyis egy olyan kisautó piacra dobására, amit alapáron minimum ennyiért meg lehet majd megvásárolni. Ezzel olyan versenyzők mellé állna a starthoz az MG, mint a VW ID.2All, Dacia Spring, Renault 5. A kínai gyártó várhatóan az MG2 nevet adná a kisautónak, amiről eddig csak azt tudni, hogy nagy valószínűséggel megszületik majd, de hogy mit tud, az egyelőre kérdéses.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!