Bréking – Elfogadták az első Teslák állami támogatását

0

A 30 milliárdos keretösszegű elektromos autó pályázatra február 5-től lehet beadni az anyagokat, azonban az indulásnál volt néhány komoly kérdőjel. Legalábbis annak, aki Teslát akar(t) vásárolni.

A pályázati feltételek között többek között adásvételi szerződést kérnek, melyben benne kell lennie az akkukapacitásnak is. Ez az adat azonban sem a Teslák forgalmijában, sem a törzskönyvében nem szerepel. Az akkukapacitás azért lényeges adat, mert a támogatás mértéke ennek nagyságától függ.

Mindezt bele lehet írni az adásvételi szerződésbe, de a Tesla világszerte egységes gyakorlat szerint adja el az elektromos autóit, és nem ad(ott) adásvételi szerződést. Mikor valaki a Váci úton akar vásárolni autót, egy megrendelési megállapodást adtak, ami tartalmát és funkcióját tekintve betölti az adásvételi szerződés szerepét, de forma szerint mégsem az. 

Azonban a Tesla Magyarország Kft. változtatott a bevett szokásain, és Adásvételi szerződés lett az alcíme a Tesla által alkalmazott Gépjármű Megrendelési Megállapodásnak, hogy elfogadják a dokumentumot az elektromos autós pályázatban. Továbbá a tartalom is módosult a követelményeknek megfelelően, így az akkumulátor kapacitását is immár feltünteti a hazai Tesla az online dokumentumain.

Mára pedig azt a tájékoztatást kaptuk a Tesla Magyarország Kft.-től, hogy az első elektromos autós pályázatok elfogadásra kerültek. Melyről a pályázók nemrégiben kapták meg az értesítést.

Egy Tesla Model Y alapfelszereltségű, hátsó kerekes változatának ára jelenleg 17.094.900 Ft-tól indul, az állami támogatással pedig már csak 13.094.900 Ft-ba kerül.

Amennyiben pedig Tesla vásárláson töröd a fejed, vagy csak kipróbálnád, akkor használd az ajánlói kódunkat – ide kattintva – és az új Teslához 3 hónapos Enhanced Autopilot-ot kapsz ajándékba!

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!