Extrém körülmények között tesztelték a legújabb elektromos MINI modellt

0

Néhány hónap múlva érkezik, kizárólag tisztán elektromos meghajtással a MINI Aceman az utakra. Az agilis menetdinamikai adottságokkal és hamisítatlan karosszériaarányokkal felvértezett crossover a két legsikeresebb MINI modell, a MINI Cooper és a MINI Countryman erényeit egyesíti, amelynek eredménye egy merőben új járműkoncepció. A sorozatgyártás felé vezető úton a nóvumnak a sivatagok extrém hőségében is igazolnia kellett rátermettségét.

4 075 milliméteres hosszúságával, 1 754 milliméteres szélességével és 1 495 milliméteres magasságával a MINI Aceman a MINI Cooper és a MINI Countryman közötti pozíciót foglalja el. A MINI új modellcsaládjának harmadik önálló, tisztán elektromos meghajtású tagját négy ajtóval és egy nagyméretű csomagtérajtóval szerelték fel a mérnökök, utasterében pedig öt teljes értékű ülés kapott helyet.

„A tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman új lehetőségeket kínál azon ügyfeleinknek, akik sikeres MINI Countryman modellünknél kisebb crossovert keresnek. Modellpalettánk következetes elektrifikációja egyértelmű állásfoglalás a MINI márka jövőjét illetően” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Az Északi sarkkör mentén végzett sikeres tesztek után a MINI Aceman sivatagi hőségben is igazolta rátermettségét. Az olyan klasszikus jellemzők mellett, mint a menetdinamika és a menetkomfort, a tesztelést végző csapat a tisztán elektromos meghajtás hatékony és megbízható működésére koncentrált. A légkondicionáló berendezést, a járműtöltő technológiát, a nagyfeszültségű akkumulátor hűtőrendszerét, a hajtáslánc-technológiát és a vezérlőeszközöket ezért több mint 50 Celsius fokos hőmérsékleten vetették intenzív tesztek alá.

A MINI Aceman kizárólag tisztán elektromos meghajtással lesz elérhető. Nagyfeszültségű akkumulátorának nettó energiasűrűsége 54,2 kWh. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően az új MINI crossover kiváltképp agilisan vezethető, miközben minimális alapterületen maximális kényelmet és sokoldalúságot kínál. A modell formanyelvét a márka jövőbe mutató, letisztult alapelve mentén álmodták meg a tervezők, garantálva a rendhagyó utastéri helykínálat, az agilis vezethetőség és a kimagasló hatékonyság egységét. A rövid túlnyúlásokkal párosított, két fő részre osztott karosszéria öt utasnak és csomagjaiknak kényelmes helyet biztosít.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!