Hivatalosan is megvillantották a BYD legújabb, olcsó elektromos autóját

0

A kínai BYD tavaly decemberben egy igen komoly kis történetet rakott össze, amikor bemutatták a Yuan termékcsalád legújabb tagját, ami az UP nevet kapta. Tekintve, hogy Kínában is hatalmas az igény az elérhető árú elektromos autókra, vélhetően az eleve sikeres Yuan termékcsalád legkisebb tagja is igen népszerű lesz a vásárlók körében. Ezen túl pedig talán Európába is eljut majd az újdonság. Ugyanis a kínai márka már hazánkban is jelen van, így jó esély van rá, hogy ezek az újdonsült elektromos járművek végül hozzánk is eljutnak, méghozzá igen jó ár/érték arányt kínálva.

A nálunk is már bemutatkozott Atto 3 is egyébként a Yuan család tagja, ahogyan az Up is. Az új Up az Atto 3-tól egy kategóriával kisebb autó, azon belül is SUV formát kínálva a leendő vásárlóknak. Az Up 4310 mm hosszú, 1830 mm széles és 1675 mm magas. Ezzel a Yuan-sorozat legkisebb (és egyben várhatóan a legolcsóbb) tagja lesz az Up.

Bár egy még be nem mutatott modellről beszélünk, a kínai engedélyeztetési eljárások miatt kiderült néhány adat az új elektromos BYD Yuan Up-ról még december közepén. A hatósági adattábla szerint az Up két hajtáslánccal lesz elérhető, már ami a teljesítményt illeti: 70 és 130 kW. Az akkupakkról csupán a cellák kapcsán kaphatunk itt infókat, természetesen az UP is s BYD Blade cellákra fog alapozni. Illetve a tömeg lehet még érdekes adat, ami kiviteltől függően 1540 és 1805 kg között változhat. A Yuan Up lehet az első modell ebben a méretosztályban, ami a BYD új, kisautóknak szánt e-Platform 3.0-ra épül fel ami már a Magyarországon is kapható Dolphin alapját is adja.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor fogja a BYD hivatalosan bemutatni az autót. Viszont a Kínában népszerűnek számító Weibo felületére felkerült egy poszt, benne néhány fotóval, ami az Up-ot ábrázolja, egyelőre csak elég félősen felfedve azt.

„A Yuan család új kis barátja, az #UP hamarosan érkezik, részletek hamarosan!”

A valahol 15 000 dollárra várt alapárú Up tehát vélhetően hamarosan bemutatkozik hivatalosan is, amivel a BYD tovább növelheti globális piacvezető szerepét a BEV-járművek piacán.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!