Elektromos mentőautókkal bővül a londoni mentőszolgálat

0

Az elektromos meghajtás folyamatosan jelenik meg újabbnál újabb területeken, ezúttal az egészségügyi ellátás és szállítás frontvonalában, a mentőautók világában. Itt is kiválóan érvényesíthetők az ezen hajtáslánc esetében sorolható előnyök, mint a rezonanciáktól mentes haladás, vagy éppen egy egyenletes, jól adagolható gyorsulás. Ezek pont mind olyan előnyök, amik egy beteg szállításakor és a rajta történő beavatkozásokkor jöhetnek igazán jól.

Ezeket felismerte a London Ambulance Service (LAS) is és megrendelésükre elkészült a flotta első 4 elektromos mentőautója, amik már a londoni újévi mulatság alatt is szolgálatban voltak. Az alapot egy belsőégésű Ford Transporter adta, amit alaposan kipakoltak és felszereltek az elektromos hajtáslánc elemeivel, és a szükséges fedélzeti villamoshálózat, valamint a fűtés, légkondicionálás kiszolgálásához szükséges eszközökkel. Bár konkrét technikai adatok nem állnak rendelkezésre, a LAS szerint az elektromos mentőautó egy komplett 12 órás műszak kiszolgálására lett kialakítva.

A LAS a könnyű és könnyebben hozzáférhető funkciókat is a legénység által elérhető előnyök közé sorolta. A mentőautó legénysége ezzel az autóval gyakorlatilag egy elektromos kocsiágyrendszert, egy motoros hordszéket és egy integrált szkennelő rendszert tudhatnak magukénak, ez utóbbi folyamatos tájékoztatást ad az autó és a benne található elektromos eszközök állapotáról. Ezzel az elektromos mentőautóval igazán 21. századi környezetben szolgálhatják ki a betegek igényeit a legénység tagjai.

Taylor Forde sürgősségi orvosi technikus, aki az autó első küldetésen ott volt szilveszterkor elmondta: „Sokkal több hely van hátul, sokkal gördülékenyebben vezethető és valóban hatékonyabban az új elektromos mentőautó. Az új funkciók, különösen a kocsiágyrendszer lehetővé tették számunkra a betegellátás jobb irányítását.”

Ebből az elektromos mentőautóból most tehát négy került a LAS kötelékébe és hamarosan 12-re fog bűvölni az állomány. Ez az első négyes fogat igazából most a tapasztalatokat szolgáltatja a segélyszolgálatoknak, hogy valós adatokat gyűjthessenek a zéró kibocsátású mentőautók jövőbeli bevezetéséhez.

Az új mentőautók Anglia már eddig is legnagyobb, 42 elektromos gyors-reagálású autójával és három elektromos motorkerékpárjával bővíti az ország teljesen elektromos járművekből álló vészhelyzeti járműparkját. A flotta összesen 160, zéró károsanyag-kibocsátású járművel rendelkezik. Ezek összesen jelenleg 56 helyszíni töltőállomáson osztoznak.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!