ECOBEST 2024 díjat nyert az elektromos új Citroën ë-C3

0

Az Autobest zsűrije az új Citroën ë-C3-nak ítélte az „Ecobest 2024” díjat. A környezetbarát mobilitást, az energiahatékonyságot és a környezeti hatások csökkentését előtérbe helyező díjjal az új ë-C3-at mint a 2024-ben piacra kerülő legmeggyőzőbb elektromos autót jutalmazták. Az új ë-C3 valami gyökeresen újat képvisel: nem csupán egy megfizethető – 23 300 euró kezdőárú – európai gyártású elektromos jármű, hanem egy könnyen kezelhető, sokoldalú, vonzó stílusú, és megfelelő felszereltséget, illetve fedélzeti kényelmet nyújtó modell is egyben.

Az Autobest 2002 óta minden évben díjazza a kategóriánként legtöbb szavazatot kapott autókat. Az Ecobest díj esetében a gépjárműveket a környezetbarát mobilitás mellett a hatótávolság, az akkumulátorteljesítmény és -töltés, valamint a tulajdonlási költségek szempontjából értékelik. Az új ë- C3 31 európai ország 31 szakújságírójának szavazata alapján nyerte el az „Ecobest 2024” díjat.

Az elismerés hatására a Citroën még inkább elkötelezett a mobilitás határainak kiterjesztése mellett. Ennek jegyében a márka olyan elektromos autót kínál az ügyfeleinek, amely a környezetvédelmi előírások mellett – hihetetlenül innovatív módon – a megfizethetőség kritériumának is megfelel.

A 83 kW-os (113 LE) villanymotornak és az akár 320 km hatótávot (WLTP) biztosító 44 kWh-s akkumulátornak köszönhetően az új ë-C3 teljesítményére nézve kielégíti azon ügyfelek többségének az igényeit, akiknek a városi és elővárosi közlekedéshez elektromos városi autóra van szükségük. A hosszabb utazások sem jelentenek problémát a mindössze 26 perc alatt 80%-os töltésszintet (20%-ról) biztosító 100 kW-os egyenáramú gyorstöltésnek, valamint az új e-Routes intelligens útvonaltervezőnek köszönhetően.

A Citroën tisztában van a sokoldalúság fontosságával a B szegmensben, és az új ë-C3 messzemenően meg is felel az ilyen irányú elvárásoknak.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!