Mutatjuk, hogy mennyibe kerül a töltés az OMV új, elektromos töltőin

0

A OMV november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán, egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.

Most, egy hónappal később az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten, a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden, a Dorozsmai úton található töltőállomásán. A két készülék egy-egy 250 kilowattos összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole töltő, melyeken 2 darab CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll az elektromos autósok rendelkezésére. A töltőn CHAdeMO csatlakozó nem található.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik.

A töltést egyelőre a töltőoszlop mellett található OMV fizetőterminállal lehet elindítani 299 Ft/kWh áron. Továbbá a rendszer egyszeri 15 000 forintot zárol a kártyán.

Továbbá az újonnan üzembe helyezett töltőoszlopok bruttó 193 kWh (nettó 160 kWh) kapacitású, nagyjából 3 tonnás LFP akkumulátort is tartalmaznak. A szegedi mellett Budapesten a Szilágyi Erzsébet Fasoron helyeztek üzembe egy hasonló töltőállomást, de hamarosan Balatonlellere és a Keszthelyre is telepítenek hasonlókat.

fotó: Oláh Róbert – Tesla Club Magyarország

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!