Így ellenőrizheted, hogy a napelemednél lesz-e lehetőség a hálózati betáplálásra

0

Napeleminfo.mekh.hu címen létrejött a háztartási méretű kiserőművek (hmke) betáplálási lehetőségét ellenőrző honlap. Közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel. 

Az oldalt azok számára hozták létre, akik 2022. október 31-ét követően adták be, vagy tervezik beadni kérelmüket hmke létesítésére vagy bővítésére. Az ügyfelek a mérési pont azonosítója alapján lekérdezhetik, hogy egy csatlakozási ponton a következő évtől lesz-e lehetőség a hálózati betáplálásra.

A MEKH honlapjának adatbázisa a területileg illetékes elosztói engedélyesek adatszolgáltatására épül, információi ezért a közlemény szerint tájékoztató jellegűek. A betáplálási lehetőségről, a csatlakozás feltételeiről és menetéről a területileg illetékes elosztói engedélyestől kérhető pontos tájékoztatás. 

A csütörtökön megjelent kormányrendelet értelmében január elsejétől egyes, korábban zárolt körzetekben ismét lehet hálózati betáplálás. Ennek lehetőségét 2022. november 1-jén függesztették föl ideiglenesen.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!