Már 400 kW-os ultratöltőket telepít a Fastned

1

A napokban a holland székhelyű Fastned vállalat, amely több mint 1500 EV töltőállomásból álló hálózatot birtokol és üzemeltet Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Svájcban újabb lépést tett a járható elektromobilitás irányába.

A vállalat hivatalos X csatornáján tudatta, hogy öt darab, legújabb generációs Alpitronic hipertöltővel bővítette a németországi Hildenben található Seed & Greet töltőparkját. A meglévő HYC300-asok mellé a Fastned most öt darab, egyenként 400 kW leadására képes HPC elektromos autótöltőt helyezett üzembe.

A Fastned számára ez jelentős mérföldkő, ugyanis így már 22 darab ultragyors töltőponttal várja az elektromos autósokat a holland vállalat Hildenben. Ezen kívül 40 darab Tesla Supercherger és számtalan AC töltőpont is található ezen a helyszínen.

Ugyan a Fastned nem sokkal 2022 karácsony előtt már üzembe helyezett egy 400 kW-os töltőoszlopot az A8-as De Watering telephelyén, Oostzaan közelében. Azonban ez csak egy kísérleti projekt volt a Troniq Modular High-Power oszlop tesztelésére. Tehát a Hildenben található öt darab 400 kW-os Alpitronic töltő az első ilyen rekordteljesítményű töltőoszlop, amely állandó jelleggel elérhető a Fastned hálózatát használó elektromos autósoknak.

A 400 kW-os csúcsteljesítménnyel a dél-tiroli Alpitronic gyártó jelenleg még nem egy e-autót akar tölteni – EU-ban még nincs is ami felvenné – hanem kettőt egyszerre. A Hypercharger HYC400 töltővel párhuzamosan akár 200 kW teljesítménnyel lehetséges két elektromos autót is tölteni.

„Elengedhetetlen, hogy mindig egy kicsit a kor előtt járjunk, és ügyfeleinknek a lehető legjobb töltési élményt kínáljuk.” – Mondta Linda Boll, a Fastned Germany országos menedzsere. „Egyik zászlóshajó töltőparkunk bővítése a Hyperchargerek legújabb generációjával fontos mérföldkő a Fastned számára ebből a szempontból.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!