Megérkezett a legújabb bejelentés a napelemeseknek

0

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Magyarország Kormánya hivatalos YouTube csatornán jelentette be egy közel egy perces videóban, hogy milyen lényeges változás vár a napelemesekre a jövőben.

A miniszter bejelentése szerint a napelemeket már telepítők az éves elszámolás előnyét élvezhették, azonban 2024. január 1-jétől nem éves szaldó elszámolás lesz, hanem havi szaldó elszámolás.

Mindenki, aki újonnan csatlakozik a rendszerhez, számukra bruttó elszámolás lesz érvényben a jövőben.

Továbbá a miniszter azt is elmondta, hogy szeptemberben a minisztérium megjelenteti azt, hogy hol lehet majd újra Magyarországon napelemet csatlakoztatni a hálózatra. Ennek nyomán újra számos településen, számos körzetben várhatóan lehet majd újra napelemet tenni a házak tetőjére.

Azonban még rengeteg részletkérdés tisztázatlan. Ilyen például az, hogy a havi elszámolás hogyan fog működni a gyakorlatban? Milyen árak lesznek majd a jövőben bevezetett bruttó elszámolási rendszerben?

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!