Elstartolt a 700 km hatótávú Volkswagen ID.7 sorozatgyártása

0

A Volkswagen hivatalosan is megkezdte a tisztán elektromos ID.7 sorozatgyártását az emdeni üzemében.

Maga a Volkswagen egy közleményben tudatta, hogy a tegnapi napon „szimbolikusan” megkezdődött a teljesen elektromos csúcsmodell sorozatgyártása. Hogy őszinték legyünk, a Volkswagen már június óta kis darabszámban gyártja az elektromos Passat utódot. Azonban június végén váratlanul bejelentették a németek, hogy az alacsony kereslet miatt, a 20-as és a 20B csarnokban néhány hétre megszűnik az ID.4 és az ID.7 gyártása.

Emellett meghosszabbították az szabadságolásokat és elhalasztották az őszre tervezett harmadik műszak bevezetését. Ez akkoriban hatással volt az ID.7 gyártásának megkezdésének hivatalos ünnepségére is, amely szintén nem az eredetileg tervezett időpontban történt.

Számos magas rangú Volkswagen képviselővel indult meg az ID.7 hivatalos sorozatgyártása az emdeni üzemben, ahol Thomas Schäfer mellett, Stephan Weil alsó-szászországi miniszter is jelen volt, aki szintén a VW Felügyelő Bizottságának tagja.

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója az ünnepségen megismételte, hogy a Volkswagen kitart ambiciózus tervei mellett az elektromos mobilitás terén. „Az ID.7 piaci bevezetése egy másik fontos mérföldkő a márkánk elektromos jövője felé vezető úton” – mondta Schäfer. „Csoportként és márkaként hatalmas befektetésbe kezdünk új technológiába, új termékekbe és telephelyeink átalakításába, mint itt, Emdenben.”

„A Volkswagen ID.7-tel most egy közepes méretű autónk van, amely az előkelő igényeknek is megfelel, emellett sok barátra talál. Az emdeni gyár számára az ID.7 egy újabb lépés a jövő felé” – mondja Stephan Weil. „Az elektromobilitás visszafordíthatatlan. Jót tesz az éghajlatnak és nagyobb vezetési élményt nyújt. Nagyon örülök, hogy az ID.7 gyártásának megkezdésével Emden az elektromobilitás még fontosabb helyszínévé válik Németországban.”

Daniela Cavallo Üzemi Tanácstag hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy az ID.7-tel emdeni kollégáink folytatják ennek a helyszínnek a sikertörténetét, amely eddig elsősorban a Passathoz kötődött. Az Emdenben gyártott ID.7 szedán Passat génjeivel fontos hiányt pótol elektromos termékpalettánkban és meggyőződésem, hogy hatalmas sláger lesz.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!