Újabb részletek derültek ki a Xiaomi első elektromos autójáról

0

Még a közelébe sem értünk annak, hogy lássuk a Xiaomi első teljesen elektromos autójának a végső dizájnját, most a kínai technológiai vállalattól kiszivárgott az, hogy milyen akkumulátor fog az elektromos autójába kerülni.

Január elején kapták lencsevégre a Xiaomi első elektromos autójának a prototípusát meglehetősen erősen álcázott külsővel. Akkor még szinte sejteni sem lehetett, hogy mégis hogyan fog kinézni a techcég első elektromos autója. Azonban január végén a Weibo felületein feltűntek az első publikusnak tekinthető képek a Xiaomi MS11 névre keresztelt elektromos autóról, meglehetősen rossz minőségben. Így most már valamit sejteni lehet külső szempontjából.

Pletykák szerint a Xiaomi egy 260 000 – 300 000 jüan közötti árcédulát tűzne az első tisztán elektromos autójára, ami nagyjából 32 és 37 ezer euró között mozog. Továbbá egy másik, drágább változat is a tervezőasztalon van, ami nagyjából 48 ezer euró körül debütálhat.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Xiaomi 2023 év végén mutathatja be az első elektromos autóját, ami 2024 első negyedévétől lesz elérhető.

Néhány napja pedig kiszivárgott egy újabb kép a Xiaomi elektromos autójának az akkupakkjáról, ami azt sugallja, hogy a technológiai vállalat, ami eddig leginkább a telefonjairól és egyéb szórakoztatóelektronikai termékeiről volt ismert tudja, hogy mit csinál. Különösen akkor, ha az eredetileg beharangozott áron lesz képes majd szállítani azt a tudást, ami napvilágot látott.

A fent látható képen egy Xiaomi logóval ellátott akkumulátor látható, ami az alábbiakat tudja:

  • Modell neve: A1310C
  • Cikkszáma: P000000367001
  • Gyártói kód: F47832
  • Lítium-ion akkumulátor
  • 726,7V
  • 139 Ah
  • 101 kWh
  • 642 kg

Így most már azzal is tisztában lehetünk, hogy a Xiaomi első elektromos autója 800 V-os technológián születik meg és az ehhez párosított 101 kWh kapacitású akku pedig egy szedán esetében rendkívül bíztató.

A Xiaomi Automotive egyelőre nem erősítette meg, hogy valójában ez az egyik elektromos autójának az akkumulátorcsomagja lenne. Továbbá az biztos, hogy a Xiaomi által megépített elektromos autó az iparág élvonalába fog kerülni az önvezető technológiájával.

De mi egyelőre azzal is megelégszünk, hogy ha láthatjuk az első elektromos autóját a kínai techcégnek. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!