Zöldrendszámos Porsche gyulladt ki az M0-áson

0

A katasztrófavédelem Instagram-oldalára töltötték fel azt a videót, amelyben az látható, ahogyan egy hibrid, zöldrendszámos Porschét oltanak az M0-s autóúton a lánglovagok.

A Porsche július 11-én délután az M0-s autóút 43-as kilométerénél, Üllő közelében kapott lángra. Amire a tűzöltők a helyszínre érkeztek a Porsche már teljes egészében égett.

A katasztrófavédelem az alábbiakat írta: „Így oltották el a méregdrága lángoló sportautót a tűzoltók! A 750 fokos akkumulátort 20 fokosra hűtötték vissza pár perc alatt. Kigyulladt egy hibrid hajtású kocsi kedden délután az M0-ás autóút 43-as kilométerénél, Üllő közelében. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek az autó már teljes egészében égett, az elektromos akkumulátorainak hőfoka folyamatosan emelkedett. A tüzet a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el. Az oltást nehezítette, hogy az akkumulátor hőfoka – az oltás ellenére – folyamatosan emelkedett, már a 750 Celsius fokot is elérte. Mivel a kocsi nagy értékű volt, ezért az igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.”

A Videó ide kattintva érhető el:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!