Szegedre is megérkezett a nyolc új elektromos BYD autóbusz

0

Nyolc új elektromos autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden a tegnapi napon.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint az 1,3 milliárd forintos beruházás keretében kéttengelyes, szóló, alacsony padlómagasságú, városi kivitelű, tisztán elektromos BYD K9UD típusú járművek érkeztek Szegedre melyek egyetlen töltéssel akár 300 kilométert is képesek megtenni. Ezek az elektromos BYD buszok a város valamennyi autóbusz-vonalán megfordulnak. 

A projekt a Zöld Busz Program közel 70 százalékos vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. A fejlesztéssel a 82 darabos helyi járműállomány átlagéletkora 8,6 évről 7,7 évre csökken. Az autóbuszok töltőberendezését a Volánbusz konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. építette ki a Volánbusz szegedi telephelyén.

A csoport fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban az autóbusz-állomány fiatalítása mellett fokozatosan annak zöldítésére is törekszik új, alternatív meghajtású, lokálisan alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!