Hatszorosára bővíti az akkumulátoranyag-üzletágát az LG Chem

0

A világ az elektromos mobilitás felé halad, innen nincs megállás. A kérdés már csak az, hogy mikor megy végbe az akkumulátor-alapú energiatárolással működő autók teljes elterjedése. Persze addig még jöhetnek jobb ötletek a mozgáshoz használt energia tárolására, de a dolgok jelen állása szerint a lítium-alapú akkucella és annak különböző változata lesz a megoldás.

Ezért az akkugyártás egyre nagyobb üzlet lesz a következő években. Aki ebbe fektet és felépít egy működő márkát, az szép haszonnal számolhat. A dél-koreai LG Chem neve ismerős lehet, hiszen jó ideje van a piacon és sok éve szállít akkucellát a nevesebbnél nevesebb gyártóknak. Ez utóbbit az LG Energy Solution elnevezésű üzletág végzi az LG Chem csoporton belül.

Az LG Chem sajtóanyaga megerősíti ezt az elméletet, miszerint érdemes ma az akkugyártásba fektetni. Ugyanis az LG Energy Solution 2030-ig több mint hatszorosára kívánja növelni akkumulátor-alapanyag értékesítést. A vállalat új üzleti stratégiája a katódanyagokon túlmenően is terjeszkedésről tanúskodik. Az LG Chem célja, hogy a 2022-es 4,7 billió wonról (3,6 milliárd euróról) 2030-ra 30 billió vonra (23,5 milliárd euró) növelje az akkumulátor-anyag üzletág értékesítését. A vállalat szerint ezzel a „világ vezető akkumulátor alapanyag-szállítójává válik.”

Egyrészt a katód révén, másrészt a szeparátorok és a szén nanocsövek (CNT) területén is növekedni akar az LG az jövőben. Illetve a kutatást és fejlesztést is erősíteni kívánja az akkugyártó. A kutatási területek és fejlesztési erőfeszítések olyan új anyagokra terjed ki, mint a tiszta szilícium anód anyagok és a szilárdtest akkumulátor-elektrolitok.

Az LG Chem a jelenlegi szerepét a katódgyártásban egy Koreát, Kínát, az USA-t és Európát összekötő globális termelési rendszer létrehozásával kívánja megerősíteni. Észak-Amerikában, Ausztráliában és Koreában számos kezdeményezés között szerepel majd vegyes vállalatok létrehozása, lítiumszerződések aláírása, valamint tőkebefektetések a főbb szereplőkkel, köztük a Huayou Cobalttal, a Piedmont Lithiummal és a Korea Energy Management Cooperation-nel (KEMCO).

Hogy az LG Chem teljesíthesse grandiózus célját, a katódanyagok gyártási kapacitásának a jelenlegi 120 000 tonnáról 2028-ra 470 000 tonnára kell nőnie, tehát van még hova bővíteni a termelést.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!