Hamarosan frissítésen fog átesni a Volkswagen ID.4

0

Úgy néz ki, hogy a félidei facelift az elektromos autók esetében is megmarad a gyártóknál. Az elmúlt néhány évben rengeteg új modellt dobtak piacra, melyek most járhatnak a 3-4 éves kor környékén. A belsőégésű modellek esetében sem volt szokatlan, hogy ennyi idő után némi újdonsággal dobják fel modelljeiket a gyártók. Elsősorban az érdeklődés és persze a vásárlói kedv fenntartása érdekében.

A Volkswagen sem kivétel és igazából nem is baj, hogy így tesznek, legalábbis az ID.3 esetében azért jó pár fájó dolgot tapasztaltam magam is a rövid tesztút során. Nem is habozott sokat a VW, hiszen két és fél évvel a Volkswagen ID.3 piacra dobása után a wolfsburgi autógyártó bemutatta annak megújult változatát, amely elhozta a köztudatba az ID. család első példányát. Az autó számos ponton, kívül és belül egyaránt megújult, melyről az alábbi cikkben bővebben is lehet olvasni:

Ezek után nem lepődik meg talán senki, ha már a következő modell felé kacsingat a külföldi autós sajtó, amire szintén várhat némi frissítés. Közel 2 hónappal az ID.3 után úgy néz ki, hogy az ID.4 lehet a következő megújuló versenyző, legalábbis a német Autobild magazin szerint.

Szerintük nem egy lépésben fog az ID.4 megújulni, hanem itt két részre bontja a VW a dolgokat: 2024-től a műszaki tartalom, 2025 közepétől pedig a kinézet újul majd meg. Technikai oldalon az ID.4-et az ID.7 hajtástechnikájával szerelik fel. Pontosabban az APP550 motor 210 kW teljesítményével. A GTX változat valószínűleg még nagyobb teljesítményű lesz. A 250 kW-os Cupra Tavascanhoz hasonlóan ez is az APP550 hátsó motorral, elöl pedig egy gyengébb villanymotorral érkezik az összkerékhajtásos modell esetében.

A kinézet esetében elég szerény dolgokkal kell beérjük. Az ID.3-hoz hasonlóan a rombusz alakú minták valószínűleg eltűnnek. Az ID.4 esetében is leginkább a lökhárító környékén kell majd keresni a változásokat, a karosszéria többi eleméhez nem fog hozzányúlni a VW. Az utastérben igényesebb anyagok jelenhetnek majd meg és az ID.7 új infotaintment rendszere is érkezik a friss ID.4-be. Ez azonban az árban is megjelenhet, vagyis a mostani kezdőár megemelkedhet a frissítés után.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!