Íme a 3,3 millió forintos kínai BYD elektromos autó

0

A napokban mutatkozott be a kínai BYD legújabb elektromos autója, a Seagull. A világ leggyorsabban növekvő autógyártójától Kína és talán Európa egyik legolcsóbb elektromos modelljét várhatjuk.

A Fiat Panda méretű Seagull 3780 mm hosszú, 1715 mm széles és 1540 mm magas. Az Atto 3-hoz és a Sealhez hasonlóan a Seagull is a BYD legújabb, harmadik generációs EV-platformján kapott helyet. Habár a vállalat egyelőre nem tette közzé a Seagull hivatalos specifikációit, de a kiszivárgott információk alapján kétféle akkumulátorral és motorral érkezik meg a Low Budget elektromos autó.

A legolcsóbb verzió 74 lóerővel és a 30 kWh-s akkumulátorral 305 kilométert (CLTC) tud megtenni egyetlen feltöltéssel, míg az erősebb modell 100 lóerővel és a 38 kWh-s akkumulátorral 405 kilométer (CLTC) megtételére lesz képes.

Innovatív módon a gyengébb, 30 kWh-s pakkal szerelt változat lesz az első olyan BYD elektromos autó, ami só (nátrium-ion) alapú akkumulátort használ. Ezzel az akkutechnológiával pedig még olcsóbbá tehető egy tisztán elektromos autó. Igaz, hogy ezek az akkumulátorok kevésbé érzékenyek a hidegre, de némileg lassabban tölthetőek és kisebb az energiasűrűségük mint a hagyományos lítium-ion akkumulátoroknak.

A Seagull belső terében egy 12,8 hüvelykes érintőkijelző kapott helyet, ami egy gombnyomásra elforgatható. Továbbá egy másik 5 hüvelykes kijelzőt is beépítettek a gyáriak a kormány mögé.

Ami az árat illeti, a kínai pletykák szerint a Seagull mindössze 7730 fontnak (3,3 millió forint) megfelelő áron kerülhet a piacra.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!