Tesla töltőn töltött az idén megjelenő elektromos BMW

0

Meg idén megjelenik a tisztán elektromos BMW iX2 az újratervezett iX mellett.

Néhány napja a BMW hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan piacra dobják a belsőégésű X2 modelljük újratervezett változatát. Azonban a hagyományos erőforrás mellett érkezik egy tisztán elektromos verzió is, amit iX2-nek fognak hívni a bajorok.

Korábban lehetett már látni itt-ott kémfotókat, néhány napja pedig egy Tesla Supercharger töltőn kapták lencsevére a tisztán elektromos iX2 prototípusát, ahogy legelészik.

Az X2 alapvetően a kis X1 SUV „kupé” változata, agresszívebb megjelenéssel és meredekebb tetővel. Mint ilyen, az elektromos változat valószínűleg megkapja az összes elektromos technikát az iX1-től ami már kapható. Ezek közé tartozik többnyire a 66,5 kWh-s akkumulátor, a két elektromos motorral szerelt változathoz a 313 lóerős teljesítmény 494 Nm nyomaték mellett.

A belsőégésű X2 és a tisztán elektromos iX2 is a BMW Regensburgban található gyárában készül és várhatóan 2023 végén fog az első példány legurulni a futószalagról. Az első szerencsések pedig 2024 elején vehetik át az első példányokat.

Az iX2 ára egyelőre nem ismert, de az már most biztos, hogy drágább lesz, mint a tisztán elektromos iX1.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!