Új elektromos autót dob piacra a BYD és a Mercedes vegyesvállalata

0

2011-ben alapította a BYD és a Daimler a Denza nevű kínai autómárkát ami elektromos autók gyártására szakosodott, azonban az első Denza 500 néven forgalmazott elektromos autó hatalmas bukás lett. 7 év alatt összesen 14 ezer példányt adtak el belőle. Majd bemutatták a Denza X nevű szabadidő-autót melyből egy év alatt mindössze 4175 példányt értékesítettek. Majd a Mercedes érthető okokból 2021-ben 50-ről 10 százalékra csökkentette szerepvállalását a közös vállalatban. Jelenleg egyetlen Denza-modell érhető el, a D9-es furgon melyből 7325 darabot adtak el februárban.

Most viszont egy új modell bevezetésére készült a Denza. A kínai Ipari és Informatikai Minisztériumnál (MIIT) benyújtott regisztrációs kérelem szerint a tisztán elektromos modell a Denza N7 SUV nevet kapta.

Megszokhattuk már, hogy az MIIT-hez benyújtott előzetes regisztráció több hónappal a tervezett értékesítés megkezdése előtt történik és az új modellről képeket is közzétesznek. Így jártak el a Denza N7 esetében is, amely négy változatban lesz elérhető. Mindegyik modell egy- és kétmotoros változatban jelenik meg. Előbbi 230 kW teljesítményű, utóbbihoz egy további 160 kW teljesítményű motor tartozik. Az LFP akkumulátorokat a BYD gyártja. A különböző változatok akkumulátorméretét és választékát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A SUV 4,86 ​​méter hosszú, tengelytávja pedig 2,94 méter, míg a szélessége 1,94 méter, magassága pedig 1,60 méter.

A Denza egyelőre nem árulta el az N7 árát, de a pletykák szerint nem a legolcsóbb modellek közé fog tartozni. Decemberben Zhao Changjiang, a Denza értékesítési részlegének vezérigazgatója prototípusfotókat tett közzé a Weibo csatornáján ahol a megjegyzésekben kijelentette, hogy a SUV „célja a hagyományos belső égésű motoros autók piacának megszerzése, amelyek ára körülbelül 400 000 jüan” (57 440 dollár).

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!