120 kW-os elektromos autótöltőt üzemeltek be Nagyatádon

0

A 101 Grid (korábbi nevén evDirect) újabb éjjel-nappal elérhető elektromos autó töltőt helyezett üzembe a nagyatádi Büttner Kft-nél. Az új töltő a legmodernebb technológiákkal van felszerelve, így minden elektromos autótulajdonos számára kényelmes és gyors töltési lehetőséget kínál.

A Büttner Kft. fémmegmunkálással foglalkozó családi vállalkozás, mely az egyik legnagyobb foglalkoztató a környéken. Az üzemcsarnokok tetején összesen 1 MWp teljesítményű napelemrendszer épült, ami az energiát biztosítja a töltőnek is. 

A töltő PayPass bankkártyaterminállal is használható (MasterCard és Visa kártyákkal), valamint mobiltelefonról is indítható a töltés, amelyet utólag lehet kiegyenlíteni utalással vagy online bankkártyás fizetéssel.

Az új töltő 120 kW-os, így egy autó legfeljebb 120 kW-tal, két autó pedig egyenként maximum 60 kW-tal tölthet egyszerre (csak CCS). Az autók töltési lehetőségeit 400 amperes kábel biztosítja mindkét oldalon, így minden autó kihasználhatja a töltő maximális teljesítményét.

Az 101 Grid elkötelezett amellett, hogy az elektromos autó töltési infrastruktúra fejlődjön, így az új töltő a cég további ígérete a fenntartható jövő felé. Az új töltő nyitva áll minden CCS csatlakozóval ellátott elektromos autó előtt. Továbbá a 101 Grid továbbra is elkötelezett amellett, hogy az elektromos autósok számára kényelmes és hozzáférhető töltési lehetőségeket biztosítson, ezzel is támogatva az elektromos mobilitás terjedését.

A töltés díja 230 Ft/kWh.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!