745 lóerővel jön az elektromos Maserati Levante

0

A Maserati megkezdte azon útját a Stellantis Dare Forward 2030 tervének részeként, hogy az évtized végére teljesen elektromos autógyártóvá váljon. Ennek első lépése volt, hogy életre hívta a Folgore (magyarul Villámlás) termékcsaládot, melyben csak tisztán elektromos modellek kapnak helyet. Az új termékcsalád első tagjai pedig a következő generációs GranTurismo tisztán elektromos változata, kiegészítve annak kupé (GranTurismo coupe) és kabrió (GranCabrio) kiviteleivel.

Az Autocar legújabb cikke szerint az olasz márka már megtette az első lépéseket ahhoz, hogy a következő generációs SUV zászlóshajójuk a Maserati Levante belsőégésű motorját tisztán elektromosra „cserélje”. A brit lap idézte a Maserati vezérigazgatójának, Davide Grasso szavait, aki utalt az elektromos Levante fontosságára és arra, hogy milyen előnyökkel jár a Stellantis 14 márkáján belüli közös fejlesztés.

Bár a cikkből nem derül ki, hogy a Levante következő generációja csak tisztán elektromos hajtást kap-e. Azonban fontos megjegyezni, hogy a következő generációs Levante állítólag az Alfa Romeo Giorgio platformjának módosított változatát használja, amelyet a Grecale és a GranTurismo is használ. A crossovernek és a kupénak is van ICE és EV változata – ez utóbbi modellek várhatóan még idén megérkeznek.

Továbbá az Autocar cikkéből az is kiderül, hogy az elektromos GranTurismo hárommotoros rendszerének kevésbé erős változatát fogja megkapni az elektromos Maserati Levante, ami konkréten 745 lóerőre lesz képes.

Egyelőre még várjuk a hivatalos megerősítést a Maserati részéről, de az biztos, hogy a Maseratinak 2030-ra már nem lesznek belsőégésű modelljei.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!