Hiába a házi őrizet, megszokott ütemben készül a debreceni Semcorp üzem

0
Reklám

A debreceni Semcorp gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan már az első negyedévében megkezdődik.

Erősítette meg a kínai Semcorp Csoport vezetősége pr-ügynökségén keresztül az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Idézik James Shih-t, a Semcorp Csoport globális projektekért felelős alelnökét, aki kijelentette: “amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik”. 

“Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést” – tette hozzá az alelnök.

Reklám

A Semcorp 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és 2021 szeptemberében kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését. A beruházás több mint 440 munkahelyet teremt Debrecenben és környékén.

A Semcorp cégről az utóbbi napokban az a hír jelent meg a sajtóban, hogy két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert a gyanú szerint titokban külföldre akarták vinni cégük tőkéjét.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!