Dizájnfrissítésekkel érkezett meg a 2024-es Jaguar I-Pace

0

A Jaguar bemutatta az első és eddig egyetlen tisztán elektromos modelljének, az I-Pace-nek az új frissítését.

Az I-PACE bevezetése óta több mint 90 nemzetközi elismerésben részesült, köztük a díj történetében első ízben a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjakat egyaránt elnyerte, megerősítve pozícióját, mint mértékadó elektromos sportos szabadidőjármű.

Most finom átdolgozásra került az I-PACE: még karakteresebb formavilágot, még gazdagabb felszereltséget, újonnan bevezetett R-Dynamic modellváltozatokat, valamint – most először – kétféle metálszínű árnyalatban lenyűgöző selyemfényű matt karosszériaszínt kínál.

„Az I-PACE mindig is a teljesítmény, a dinamizmus, a technológia és a mindennapos használati érték azon hiánytalan kombinációját kínálta, amelyet az ügyfelek elvárnak minden Jaguartól.” – Mondta Nick Collins járműprogramokért felelős vezérigazgató. 

„Ehhez társul az a rezgésmentes, csendes és könnyed vezetési élmény, amelyet csak egy villanyautó nyújthat. Eddig is pontosan ezeket az értékeket kínáltuk, a legújabb modellváltozatot pedig gondosan összeállított, gazdagabb felszereltséggel tesszük értékesebbé. Ami a jövőt illeti, az elektromos járműprogramokból származó tudásunkat és tapasztalatunkat, illetve a Jaguar TCS Racing Team versenyistállóval ápolt, szoros együttműködésünkből fakadó, felgyorsított ütemű technológiai fejlesztéseket felhasználva 2025-től tisztán elektromos, modern luxusmárkaként értelmezzük újra a Jaguart.”

Az első maszk mostantól sima felületű, méghozzá lenyűgöző Atlas Grey kivitelben. Ugyanezzel az Atlas Grey árnyalattal találkozhatunk az első légbeömlőket kívülről keretező, függőleges paneleknél. Az első maszk további újdonsága, hogy immár fekete-ezüst kivitelű rajta a Jaguar logó. Az első lökhárítón és az oldalajtók alsó részén található díszítőbetétek, valamint a hátsó diffúzor mostantól nem Gloss Black, hanem a karosszéria színére fényezett kivitelben készülnek. 

Mostantól az I-PACE minden kivitele Diamond Turned kidolgozású keréktárcsával szerelve hagyja el a gyárat; a 22 colos Style 5069 keréktárcsa megjelenését pedig az új modellévtől kezdve a keréktárcsa karbonszálas betéteivel harmonizáló Satin Grey kivitel teszi még lenyűgözőbbé.

Ezekhez a módosításokhoz tökéletesen illik a fekete külső optikai csomag. Az R-Dynamic SE felszereltségi szinttől fölfelé mostantól az alapfelszereltség részeként kínált csomag Gloss Black kivitelű maszk- és oldalablak-kereteket, külső tükörházat, továbbá hátsó típusjelzést tartalmaz.

Szintén újdonság az opcióként rendelhető selyemfényű matt karosszériaszín. Az Eiger Grey vagy új Carpathian Grey árnyalatban rendelhető fényezés kifinomult, modern megjelenést kölcsönöz az I-PACE crossovernek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!