Újabb városokban szűnt meg az ingyenes parkolás a zöld rendszámos autóknak

0

2022 második felében sorra jelentették be a nagyobb városok, hogy megszüntetik az ingyenes parkolás lehetőségét a zöld rendszámmal ellátott környezetkímélő járműveknek.

Jobb, ha hozzászokunk, ugyanis a 2023 is így fog telni. Mutatjuk a három új várost, ahol egy tollvonással teljesen megszüntették az ingyenes parkolás lehetőségét a zöld rendszámmal ellátott autóknak.

Szekszárd

A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. is úgy döntött, hogy „2023. január 1. napján hatályát veszti a rendelet 2. § 5. pontja, és a 7. § (7) bekezdés j) pontja, így megszűnik a környezetkímélő gépkocsik (zöld rendszám) ingyenes várakozása.”. Áll a Vagyonkezelő Kft. honlapján. Továbbá a belvárost két zónára osztották. Az I. zónában 400 forintot kell fizetni óránként, munkanapokon 7:30-tól 17:30-ig, szombaton 7:30 és 12:00 között. Míg a II. zónában csak hétköznapokon kell fizetni 200 forintot óránként.

Békéscsaba

A békéscsabai közgyűlés október 1-től hatályos rendelete alapján, 2023. január 1-től Békéscsabán is megszűnt az ingyenes parkolás a zöld rendszámos autóknak. Békéscsabán a kiemelt zónában 360 ft/óra míg a normál zónákban 320 ft/óra a parkolás díja.

Kaposvár – kicsit jobb hír

Szintén 2023. január 1. napjától csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak Kaposváron. Áll a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendeletei között.

„Az önkormányzat a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező, tisztán elektromos környezetkímélő gépkocsik számára – a Kontrássy közi parkolóház, a III. övezeti mélyparkoló és a dr. Böszörményi-Nagy Géza utcai parkoló kivételével – a város minden fizetőparkolójában díjmentes parkolást biztosít.”

Az alábbi listát folyamatosan bővítjük, ha tudsz olyan városról ami nincs a listában, akkor kérjük küld el nekünk az alábbi oldalon. Vagy a lenti komment mezőben is megírhatod! Köszönjük!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!