Elfogytak az elektromos Hummerek

0

Duncan Aldred, a GMC Global alelnöke tudatta, hogy „két évig vagy még tovább elfogytak a tisztán elektromos Hummer modellek.”

Azaz, nagy gondban lehet aki most akar elektromos Hummert rendelni magának, ugyanis minimum két évig nem fogja megkapni kiszemelt elektromos autóját.

A GM jelenleg 90 000 Hummer pickup és SUV foglalással rendelkezik és szeptemberig mindössze 2570 darabot tudtak gyártani a Hummer EV pickupból. A hír nem okozott komoly meglepetést, mivel a General Motors komoly ellátási lánc problémával küszködik. Valamint az új zászlóshajójának a felpörgetésével is komoly gondok akadtak és október végén a GM bejelentette, hogy legalább fél évvel el kell halasztaniuk az elektromosítási céljukat. Ez a cél annyit takart, hogy 2023-ig 400 000 tisztán elektromos modellt szállítsanak ki Észak-Amerikában. Azonban már most látni, hogy ez a cél nem fog összejönni, bár a vállalatnak megvannak a megrendelései, de nincs készlete a cél eléréséhez.

A probléma első jelei júliusban váltak láthatóvá, mikor a GM felfedte, hogy az elektromos Hummer 77 000 előrendelése ellenére csak 12 autót tudnak legyártani naponta. Továbbá a General Motors már februárban bejelentette, hogy a Hummer és a Lyriq termelésének fellendítésére készülnek a „Factory Zero” detroiti üzemükben, hogy ezzel is felpörgessék a termelési kapacitásokat. Azonban ezek a tervek nem a vártnak megfelelően alakultak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!