Factory Zero – A General Motors első gyára ahol csak elektromos autókat készítenek

0

A General Motors bejelentette az elő olyan gyárát, ahol csak és kizárólag elektromos autók fognak készülni, ez lesz a „Factory Zero”. Itt fog készülni a GMC Hummer EV pickup és a GM többi elektromos autója.

A Detroit-Hamtramck üzemet alakítják át elektromos autók gyártására. Az üzem átalakítására a cég 2,2 milliárd dollárt fektet be.

„A General Motors bejelentette, hogy a Detroit-Hamtramck üzeme ezentúl Factory Zero néven fog tovább üzemelni és átkonfigurálják elektromos járművek gyártására. Az üzem új nevében tükrözi a balesetmentes, kibocsájtás-mentes és túlterhelés-mentes jövő vízióját. A Factory Zero lesz a GM EV stratégiájának indítópultja. A létesítmény fejlett technológiával és szerszámokkal rendelkezik a fenntartható gyártásra összpontosítva. A GMC Hummer EV és a Cruise Origin ezen célok mentén gyártott elektromos, önjáró autók lesznek. A GM Hummer EV gyártása 2021 végén kezdődik meg.”

Gerald Johnson, a GM globális gyártásért felelős alelnöke ezt mondta:

„A Factory Zero a következő csatatér az EV versenyben és a GM zászlóshajója lesz az elektromos jövőbe vezető utunk során. Az itt felépülő elektromos teherautók és terepjárók segítenek a GM és az autóipar átalakulásában.”

A GM azt állítja, hogy „elkötelezett amellett, hogy 2030-ig az Egyesült Államokbéli létesítményeinek 100 százaléka megújuló energiával működjön, 2040-ig pedig az összes globális létesítményére igaz lesz az elkötelezettség” ez alól pedig a Factory Zero sem kivétel.

A GM eddig egyébként három modellt készített itt:

  • Cadillac CT6 2016-2020
  • Chevrolet Impala 2014-2020
  • Buick LaCrosse 2017-2019

Jó látni, hogy a GM nem csak az autóknál tartja fontosnak a káros anyag kibocsájtásának csökkentését, hanem a gyártási folyamatok alatt is. Ezen elv mentén lehet csak igazán fenntarthatóvá tenni az autózást.