Még egy nagyvárosban végezték ki az ingyenes parkolást a zöld rendszámos autóknál

0

Zalaegerszeg után Győrben is megszüntetik az ingyenes parkolást a zöld rendszámos autóknak.

A mai napon Győr város közgyűlése elfogadta azt az előterjesztést melyben az áll, hogy november 1-től megszűnik a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása a városban. Azonban a töltés idején a publikus töltőkön továbbra is ingyenes marad a parkolás. Sajnos ezzel a lépéssel meglehet annak az esélye, hogy kábel csatlakoztatásával, de a töltés el nem indításával parkolónak fogják használni bizonyos autó tulajdonosok a töltőket.

A közgyűlési vitát érdemes megnézni, mely a huszonnegyedik perctől indul. Azonban a legérdekesebb és legjobban elgondolkodtató rész a 33:28 perctől kezdődik, mikor elhangzik az alábbi mondat Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármester szájából: „Nem is beszélve arról, hogy ha bejön egy csomó elektromos autó, megállnak és felrobban az egész. Tehát ez egy nagyon veszélyes dolog.”

Továbbá voltak olyan megjegyzések, hogy az elektromos autók ára több mint 10 millió forint, ezért az autó tulajdonosa ki tudja fizetni a parkolási díjat. De voltak olyan lakossági panaszok is ahol azt nehezményezték, hogy a 100 férőhelyes parkolóban miért vettek el két helyet az elektromos autótöltőnek, hisz úgysem áll ott senki.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!