Újabb nagyvárosban szűnik meg az ingyenes parkolás a zöld rendszámos autóknak

0

Zalaegerszegen 2022. november 1-jétől megszűnik az ingyenes parkolás a zöld rendszámmal ellátott gépjárműveknek. Ebben az évben eddig 14 város döntött úgy, hogy részben, vagy teljesen megszünteti a 2016-ban bevezetett ingyenes parkolást a környezetkímélő autóknak.

A város polgármestere, Balaicz Zoltán Facebook oldalán egy sor energiatakarékossági intézkedést jelentett be. A közgyűlés úgy döntött, hogy a parkolási bérletek és jegyek árát januártól megemelik, várhatóan 20-30 százalékkal kell majd többet fizetni.

„2022. november 1-től megszűnik az elektromos hajtású, illetve hibrid, tehát zöld rendszámmal rendelkező gépjárművek ingyenes parkolásának lehetősége a városban. Emellett más városokhoz (Hódmezővásárhely, Miskolc, Szombathely, Győr, Nagykanizsa, Veszprém) hasonlóan nálunk is változnak a bérlet és jegyárak.”

Eközben Székesfehérváron a környezetbarát technológia terjedésének segítése érdekében nem változtatnak, így 2023-ban is biztosan ingyenes marad a parkolás ezen autók számára.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!