Jön az erősebb és nagyobb Volkswagen ID.Buzz

0

A Volkswagen hamarosan gyártásba küldi az erősebb GTX és a hétüléses verziót az ID.Buzz kisbuszból.

A VW idén márciusban mutatta be az ID.Buzz névre keresztelt tisztán elektromos kisbuszát, melyre rekordmennyiségű előrendelés érkezett. A napokban pedig újra jelentkezett a Volkswagen és újabb részleteket közölt a Buzz jövőbeli változatairól, köztük az erősebb GTX és a hosszú, hétszemélyes változatról.

Az eddig is világos volt, hogy jön egy teljesítményorientált verzió az ID.Buzz-ból, de ez az első alkalom, hogy hivatalos képeket tett közzé a Volkswagen az erősebb kisbuszról. Igaz, ez csak egy közeli felvétel a kormánykerékről, de a piros varrás a piros betétekkel, plusz a GTX felirat nem hétköznapi teljesítményről árulkodik. Az biztos, hogy az ID.Buzz GTX verzió kétmotoros hajtásláncot kap, akárcsak az ID.4 GTX vagy az ID.5 GTX.

Ezekben a modellekben két villanymotor 295 lóerős rendszerteljesítményt és 460 newtonméter rendszernyomatékot biztosít. 

Továbbá a Volkswagen a VWCV (Volkswagen Haszonjárművek) prezentációjában megjegyzi, hogy a hosszú tengelytávú ID.Buzz is összkerékhajtást kap. Azonban további részletet nem árult el a német vállalat. Mindez azt jelentheti, hogy az ID.Buzz LWB vagy az Európában értékesített ID.4 Pro 4Motion 261 lóerős hajtásláncát, vagy az ID.Buzz GTX-ét kaphatja. A hosszú tengelytávú modell a MEB platformon elérhető legnagyobb, 111 kWh kapacitású akkumulátort kínálja majd.

A fenti kép alapján a hosszú tengelytávú ID.Buzz a hátsó túlnyúlás hosszával lesz hosszabb a szériamodellnél, ezzel bőséges helyet biztosítva az utasoknak és csomagjaiknak.

Végezetül a Volkswagen mutatott egy képet a hétüléses verzióról is. A csomagtérben látszólag nem sok hely marad, de a Volkswagen ID.Buzz LWB megoldja ezt a problémát, és még mind a hét ülés elhelyezésével is tisztességes méretű csomagtartót kínál a piacon.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!