Bréking – így változik a hazai napelemes rendszer

0

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón jelezte, hogy a hazai energiarendszerben sok változtatásra van szükség.

A miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy jelenleg több az igény a napelemeknél, mint amit a hálózat be tud fogadni. Éppen ezért a szabályokon változtatni kell. Kifejtette, hogy azok, akik már betáplálnák a hálózatba, illetve, akiknek már befogadták az igényét (támogatás), nem változik a jelenlegi szabályozás. A még elő nem jegyzett igények kapcsán fognak a szabályokon változtatni.

Mivel a villamosenergia-rendszer jelenleg nem tudja befogadni a megtermelt energiát, ezért a betáplálás lehetőségét felfüggesztjük. Akik ezt követően telepítenek, azoknak változik a szabály. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak a saját háztartásában használhatja fel az energiát.” – pontosított Gulyás Gergely. Majd hozzátette, hogy a szigetüzemű rendszerek engedélyeztetése jóval egyszerűbb.

A miniszter elárulta, hogy ha a Bizottsággal megegyeztek, akkor a betáplálást lehetővé fogják tenni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!