Kínaiak segíthetik ki a szoftverproblémával küzdő Volkswagent

0

A Volkswagen egyik legnagyobb hátránya a többi elektromos autógyártóval szemben, az a fránya szoftver. Mindez azonban gyökeresen megváltozhat a kínaiak segítségével.

A Volkswagennek mindig a Tesla volt és talán lesz is az etalon elektromos autógyártó vállalat. De, ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor nem a VW az egyetlen aki irigykedve nézi a Tesla sikereit. Most mégis a Volkswagen-csoport tesz meg mindent annak érdekében, hogy egy kicsit is felzárkózzon az amerikai elektromos autógyártóhoz. Nemhiába, hisz mindenki tudja, hogy a Tesla baromi jó és baromi erős a szoftver fronton. Mindez pedig egyáltalán nem mondható el a VW-ről, akik nyáron még amiatt aggódtak, hogy a szoftverproblémák miatt borulhat az a nagy elektromos autós terv amit kitűztek maguk elé.

Most azonban fordulhat a kocka, ugyanis a legújabb jelentések szerint a Volkswagen már dolgozik egy elektromos autós szoftverekkel kapcsolatos közös vállalaton a kínaiakkal.

Egy tökéletes világban szinte bármelyik autógyártó a Tesla nyomdokaiban léphetne, azonban ez nagyon nehéz út és ezt tudja a Volkswagen is. A kutatásra és a fejlesztésre való összpontosítás azonban – elsősorban a szoftverekre helyezve a hangsúlyt – nagyban segíthet abban, hogy sikeresen navigáljanak az autógyártók az elektromos autókra való átállásban, miközben a Teslának valódi versenytársat adnak.

A Volkswagen-csoportnak is mindent el kell követnie annak érdekében, hogy haladjon a korral és ne sorba kötve, frissítést várva kelljen visszatartaniuk az éppen legyártott elektromos autókat. Ezért a csoportot jól ismerő források azt sugallták, hogy a Volkswagennek nagy tervei vannak egy kínai szoftvergyártó vegyesvállalat létrehozásában. Mindez pedig nem meglepő, ugyanis a VW már több közös vállalattal is együtt dolgozik a kínai piacon (JAC, SAIC, FAW).

A pletykák szerint a Volkswagen erre a vonalra közel egymilliárd dollárt áldozna. Az elsődleges források úgy nyilatkoztak, hogy a Volkswagen valamikor a jövő héten teszi meg a hivatalos bejelentést. Addig viszont minden megkeresést elutasítottak a németek és a kínai partnerek sem kívánták kommentálni az értesüléseket.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!