Ekkor érkezik meg a tisztán elektromos G-osztály

0

2024 közepétől indulna el a tisztán elektromos Mercedes-Benz G-osztály piaci bevezetése.

Magát az EQG jelölést 2016-ban védette le a Mercedes-Benz (az EQA, EQE és EQS jelölésekkel együtt), szóval egy ideje építgette a háttrében az EQ termékcsaládot a Mercedes. Az első infók az EQG megjelenésével kapcsolatban 2019 novemberében érkeztek, majd egy évvel ezelőtt bemutatták az EQG koncepcióváltozatát.

Az elektromos G-osztály tanulmányváltozata is rendkívül hozzátartozik a modellsorozat tervezési hagyományaihoz és első pillantásra is feltűnik, hogy ez egy vérbeli G-osztály. A gyártáshoz közeli tanulmány teljes egészében átveszi a klasszikusnak mondható G-osztály sziluettjét. Beleértve annak ikonikus elemeit.

Ola Källenius, a Mercedes-Benz vezérigazgatója tavaly ősszel már vezette az elektromos G-osztály prototípusát Grazban. Akkor a vezérigazgatót olyannyira meggyőzte az elektromos G-osztály, hogy csak ennyit nyilatkozott: „Valószínűleg ez volt a legszórakoztatóbb dolog az egész évben. Mostantól a terepvezetés tisztán elektromos lesz.”

Källenius azonban nem árult el további részleteket sem az EQG technológiájáról, sem pedig a pontos nevéről. Viszont, ha az EQ elnevezési sémája folytatódik, akkor a Concept EQG néven ismert koncepció szériaváltozata mindenképp az EQG nevet kaphatja meg. Tavaly áprilisban már olyan infók láttak napvilágot, hogy a Mercedes az EQG 580 és az EQG 560 neveket is levédette.

Az viszont biztos, hogy a teljesen elektromos G-osztály piaci bevezetését 2024 közepétől tervezi a Mercedes-Benz ami egy teljesen újfajta akkumulátort kap.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!