Több mint egymillió Tesla autót hívnak vissza

0

A Tesla több mint egymillió autóját hívja vissza, miután kiderült, hogy az ablakok felhúzásánál gond adódhat.

Idén immáron sokadik alaklom, hogy egy nagy visszahívási akcióról cikkeznek a médiumok a Teslával kapcsolatban. Szerencse, hogy ezek a visszahívások a legtöbb esetben egy szoftverfrissítéssel megoldhatóak. Viszont minden esetben, ha a biztonsággal kapcsolatos probléma merül fel, akkor az NHTSA-nak „biztonsági visszahívást” kell elrendelnie. Még abban az esetben is, ha az autógyártónak nem kell fizikailag visszahívnia egyetlen zavaros járművét sem.

A Tesla most közel 1,1 millió elektromos autóját hívja vissza, miután kiderült, hogy az ablakok automatikus felhúzó rendszere nem működik megfelelően és potenciális sérülésveszélyt okozhat. Írja a Reuters.

A visszahívási akció a 2017-2022-es Model 3, a 2020-2021-es Model Y, valamint a 2021-2022-es Model S és Model X járművek egyes példányaira vonatkoznak.

A Tesla hivatalosan is megerősítette, hogy nincs tudomása balesetről, sérülésről vagy halálesetről a visszahívással kapcsolatban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!