Már idén jóval több autót gyárthat a Tesla, mint gondolta

0

A Tesla felnőtt a feladathoz és már idén, a vártnál jóval több elektromos autót legyárthat az év hátralévő részében Elon Musk vállalata.

Mindenki tudja, hogy a Tesla milyen utat járt és jár be mind a mai napig. Bőségesen akadtak nehézségek az elmúlt évek alatt, de már úgy tűnik, hogy sikerült némileg összekapnia magát Elon Musk vállalatának. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az elszántság, hogy a következő években 50 százalékkal akarja növelni a termelést a közelmúltban tett lépésekkel a Tesla.

Tudjuk, hogy a 2022-es év mennyire negatívan hatott az autógyártásra (is), de minden esély megvan arra, hogy a Tesla még a negyedik negyedévben több mint félmillió elektromos autót szállíthat le. Legalábbis a Global Equities Research elemzője, Trip Chowdhry nyilatkozott erről az optimista becslésről.

Chowdhry a Tesla fremonti gyárában tett látogatást néhány napja és azután jelentette ki az elemző, hogy a Tesla a negyedik negyedévben több mint félmillió elektromos autót szállíthat le, ha minden úgy alakul ahogy azt a felső vezetés szeretne. Mindezt azonban nehéz megbecsülni, hiába egy megbízható személytől származik az információ, de egyelőre a harmadik negyedéves adatokat sem ismerjük.

A célok eléréséhez azonban a Teslának a harmadik negyedévben 424 000, a negyedik negyedévben pedig 511 000 elektromos autót kell leszállítania.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!