Lengyelországban is nagy sikere van az elektromos Ikarus busznak

0

Szeptember első felében menetrendszerinti járatként tesztelik az új tisztán elektromos Ikarust a lengyel fővárosban, melyhez hat évtizeden át elválaszthatatlanul hozzátartozott a legendás márka.

Közölte szerdán a varsói tömegközlekedési vállalat (MZA). A közlemény szerint az Ikarus 120e típusú, tisztán elektromos hajtású, városi alacsonypadlós autóbuszt korábban már Krakkóban is tesztelték, most pedig „folytatja lengyelországi turnéját”. A busz csütörtöktől szeptember 16-ig fog ingázni a fővárosi főpályaudvar (Dworzec Centralny) és a Varsó melletti Konstancin Jeziorna üdülőváros közötti vonalon.

A Varsóhoz hat évtizeden elválaszthatatlanul tartozó legendás márka visszatér a főváros utcáira” – áll az MZA közleményében. Felidézték, hogy a fővárosban a múlt század 60-as éveitől közlekedtek az Ikarus 620 típusú buszok. A legnépszerűbbé vált viszont a későbbi Ikarus 280 és Ikarus 260, a két típus 2013-ig volt forgalomban Varsóban, és a hely lakosok „madziarnak” (magyar) nevezték.

Magyarországon az Ikarus 120e típusú elektromos autóbuszok először Székesfehérváron álltak forgalomba július elején. Azóta a járművet Németországban is tesztelték.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!