Álcázva, de már tesztelik az elektromos Audi A6-ot

0

Rengetek álcafóliával takarták az elektromos Audi A6 e-tron autót, ami év végén debütálhat és 2023-ban érkezhet a márkakereskedésekbe.

Pont egy éve annak, hogy az Audi bejelentette az A6 modelljének a tisztán elektromos változatának a megjelenését. Idén pedig az A6 Avant koncepcióváltozatát. Akkor az Audi úgy számolt, hogy 2022 év vége felé csak a hivatalos bemutatót láthatjuk, míg a kereskedésekben és az utakon csak legkorábban 2023-ban találkozhatunk az elektromos Audi A6 e-tron autóval.

Nos, úgy tűnik, hogy az Audi háza táján nem ismerik a “majd” és a “két év múlva” szavak fogalmát és ahogy ígérték úgy dobják piacra a legújabb elektromos autókat. Mindezt arra alapozzuk, hogy az álcafólia alá rajtett elektromos A6 e-tron tesztelésbe kezdett világszerte. A legfrissebb tesztek az Alpokban zajlanak, a viszonylag hideget és a kanyarokat keresve.

A képek önmagukért beszélnek, és tisztán látható, hogy az álcafólia alá rejtett autó tisztán elektromos és az Audi A6 modellről van szó. Úgy tűnik, hogy az A6 megtartja a koncepció általános stílusát és csupán néhány változtatást eszközölnek az újdonságon. Ilyen például a duplázott első lámpa, a kisebbre szabott oldalsó légbeömlők és az első hűtőrács nagyobbra szabása. A stílusfrissítések azonban nem változtatják meg az elektromos szedán megjelenését, és oldalról nézve nyilvánvaló a szoros kapcsolat közötte és a koncepció között.

Az Audi A6 e-tron alapja a Premium Platform Electric (PPE) platform melyet a Porschéval együtt fejlesztett ki a négykarikás vállalat. A tisztán elektromos A6 pontos paraméterei egyelőre nem ismertek, de ha a koncepció specifikációit megtartják, akkor két villanymotor – tengelyenként egy-egy – összesen 476 LE teljesítményt és 800 Nm nyomatékot biztosít, amelyeket egy 100 kWh-s, 800 voltos akkumulátor táplál. A várható hatótávolság körülbelül 700 km lesz.