A rendőrség számára épített a Ford egy F-150 pickupot

0

Egyre több elektromos modell tűnik fel rendőrségi ruhában a világ minden pontján. Volt már szó angol, német, vagy éppen olasz elektromos autókról is, ám az elmúlt időszakban kétségtelenül az Egyesült Államok vezeti a rangsort. Eddig leginkább Teslák voltak láthatók ebben a szerepben, ám egyre többször tűnnek fel a hagyományos autók gyártóinak e-modelljei a rendőrségi flottákban.

Épp csak pár napja volt a Chevrolet Blazer EV premierje, amiből a legerősebb SS (SuperSport) variánsból az amerikai rendőrség is kap majd jó párat. Ezek a darabok aztán a szükséges átalakítások után mint elfogóautó (PPV – Police Pursuit Vehicle) segítik a bűnüldözést.

A Chevrolet Blazer várható sikereire is reagálhatott a másik nagy autómárka a Ford, ami évtizedes kapcsolatokat ápol az Államok rendőrségével. Számtalan sikeres korábbi rendőrségi modell után egy újabb nagy dobással szeretnék promózni a tisztán elektromos F-150 Lightning pickup képességeit, amire egy egyenruhás változat kiválóan alkalmas lesz.

Az első, bárki által megvásárolható F-150 Lightningok már idén tavasszal a vásárlóknál voltak és ők elég jó visszajelzéseket adtak ahhoz, hogy a Ford nehogy kényelmetlen hírveréssel szembesülhessen egy rendőrségi kiadás során. Meg is született hát a fenti képen látható verzió, aminek a Ford az SSV (Special Service Vehicle) jelölést találta ki.

A típus 2023-tól érkezik majd folyamatosan az egyes rendőrségek kötelékébe, melyről Ford-sajtóanyag is született. Az autóról ebben Nate Oscarson, egy értékesítési manager mesél:

„Büszkék vagyunk arra, hogy Amerika első elektromos rendőrségi pickupját kínálhatjuk ügyfeleinek, akik a teherautó forradalmi újdonságai kihasználva könnyíthetik meg a munkájukat. A Pro Power Onboard nevű egység mobil áramforrásként szolgálhat az esti baleseti helyszínek megvilágítására az autópályán, valamint az elektromos hajtáslánc potenciálisan csökkenti az üzemanyaggal és az ütemezett karbantartási igényekkel kapcsolatos költségeket, a Mega Power Frunk pedig extra zárható tárolót biztosít a már meglévő tárolórekeszeken kívül. Ezek mind olyan hasznos rendőrségi kiegészítők, amelyeket ügyfeleink a rendőrségi járművek piacvezetőjétől várnak.”

A fentieken kívül rendőrségi-minősítésű szövetekkel és műbőr ülésekkel látják el az autókat, hogy azok tartósabbak legyenek és a fürgeséggel sem lesz baj, hiszen a rendőrségi F-150 Lightning 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A Ford további részleteket ígér a nyár végén.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!