Bemutatkozik az Aceman, az első teljesen elektromos MINI autó

0

A frissen elektromosított MINI márka bemutatta az Aceman nevű új koncepcióját, ami a prémium kisautó szegmens jövőbeli elektromos szegmens előfutára.

Testet ölt a MINI modellcsaládjának új tagja: a MINI bemutatja a MINI Concept Aceman tanulmányautót, amely a márka következő modellgenerációjának teljesen új formanyelvébe is idő előtti betekintést enged. Tisztán elektromos meghajtás, karizmatikus letisztultságot éltető Charismatic Simplicity formanyelv, új digitális felhasználói élmény, valamint bőrözött és krómozott elemeket teljes egészében mellőző, felelős anyaghasználat. A MINI ezen főbb irányvonalak mentén mutatja be a prémium kisautó-szegmens első crossover modelljének koncepcióját.

Az ikonikus, háromajtós karosszéria-kialakítással brillírozó és az elmúlt több mint 60 év során megannyiszor újraértelmezett MINI Cooper mellé most először, a következő modellgenerációval egy crossover modell is megérkezik – átfogó sokoldalúságot kínálva, karakteres stílusjegyekkel felvértezve. „A MINI Concept Aceman tanulmányautó egy teljesen új modell hírnöke, amely az új MINI-palettán a MINI Cooper és a MINI Countryman közé érkezik meg” – mondta Stefanie Wurst, a brit prémiummárka vezetője. „A koncepció azt is bemutatja, hogy a MINI miként látja saját magát a tisztán elektromos meghajtású jövőben és mindazon területeken, amelyek eddig is meghatározták: a gokartos vezethetőség, a magával ragadó digitális élmény és a minimális ökológiai lábnyomra való törekvés égisze alatt” – tette hozzá.

A karosszéria és az utastér karizmatikusan letisztult kialakítása mellett az új formanyelv stílusát a fények, a mozgások, az interakciók és a hangok holisztikus felhasználói élménye is nagymértékben meghatározza. Az újrahasznosított textilből szőtt, friss színekkel kontrasztba hozott felületek olyan digitális elemekkel egyesülnek, mint például a műszerfal új, OLED-technológiás kijelzője, amely a MINI hamisítatlan stílusában kínál egyedülálló felhasználói élményt. A következő modellgeneráció tisztán elektromos meghajtású modelljeit most először önálló hangzásvilág is jellemzi majd, amely érzelmekben gazdag menethangokat, az új élménymódok esetében pedig autentikus hangaláfestéseket ígér.

„A tisztán elektromos meghajtás lehetőséget ad nekünk arra, hogy úgy gondoljuk tovább a MINI formanyelvének hagyományos értékeit, hogy közben maradéktalanul ragaszkodunk a kreatív helykihasználás alapelvéhez is” – fogalmazott Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Olyan autókat hozhatunk így létre, amelyek minimális alapterületet foglalnak el az úton, miközben odabent minden korábbinál kényelmesebbek, sokoldalúbbak és több érzelmet váltanak ki” – tette hozzá.

A brit prémiummárka rajongói első ízben Kölnben, a 2022-es Gamescom videojáték-vásáron tekinthetik meg teljes életnagyságban a MINI Concept Aceman tanulmányautót. A videojáték- és e-sport-közösség fejlesztőinek, kiadóinak, szakértőinek és rajongóinak nemzetközi találkozóját 2022. augusztus 23-28. között rendezik meg a Koelnmesse vásár- és kiállítási központban. A rendezvény megnyitóját élőben közvetítik online.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!