Saját határátkelőt kapott a Tesla a mexikói határon

0

A Texas és Nuevo Leo államok közötti határátlépőn csúcsidőben csaknem félórás a várakozás, az új sávval azonban az amerikai cég beszállítói mindössze tíz perc alatt átjutnak a határon.

A Tesla meggyőzte a mexikói Nuevo Leon államot, hogy hozzon létre egy speciális határátkelő sávot, amely lehetővé teszi a cég beszállítóinak a könnyebb átjárást az Egyesült Államok és déli szomszédja között.

A Tesla székhelye jelenleg Texasban található, a cég pedig számos mexikói beszállítót alkalmaz. A Texas és Nuevo Leon közötti határátkelőn való átjutás csúcsidőben akár 25 percet is igénybe vehet, az új, külön erre a célra kialakított sáv használatával viszont a Tesla beszállítói kevesebb, mint 10 perc alatt átjutnak a határon. A két állam mindössze 14,5 kilométer hosszan határos egymással, és csak egy határátkelővel rendelkezik.

Ivan Rivas, Nuevo Leon gazdasági minisztere szerint a Tesla jelenleg hat beszállítóval dolgozik együtt az államból, de a texasi székhely kialakításával természetes, hogy idővel növekedni fog ez a szám.

„Egyszerű ösztönzés volt. Mi egy sokkal gyorsabb és hatékonyabb átkelőt szeretnénk. A jövőben talán más vállalatok számára is nyílik saját sáv, ahogyan most a Teslának” – fogalmazott Rivas.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója korábban már szóba hozta, hogy gyárat nyitna az ország területén. Az új projekt egyelőre még a tervezési fázisnál tart, a lehetséges helyszínek között Kanada is szerepel, ha azonban a cég Mexikó mellett dönt, akkor akár Nuevo Leon is megfelelő helyszín lehet a létesítmény megépítéséhez.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!