Elindult a Huawei elektromos autójának a kiszállítása

0

Elindult a Huawei elektromos autójának az Arcfox Alpha S kiszállítása ami a kínai vállalat legújabb technológiáját mutatja be 640 lóerővel és több mint 700 kilométeres hatótávval.

Múlt héten megkezdődött Kínában az Arcfox márka által gyártott Alpha S HI elektromos autók első példányainak kiszállítása. A BAIC-vel közösen létrehozott autó a Huawei legújabb technológiáit, köztük a Huawei Inside operációs rendszert mutatja be 640 lóerővel és több mint 700 kilométeres hatótávval.

Emiatt az Arcfox Alpha S HI luxusszedán minden szempontból a kínai elektronikai óriás első elektromos autójának tekinthető. A Walter de Silva által tervezett és a Csiangszu tartománybeli Csinkiang városában található Bluepark Magna üzemben gyártott Alpha S HI nem kevesebb, mint 34 nagyfelbontású érzékelőt – köztük három legújabb generációs Lidart, hat mikrohullámú radart, 12 ultrahangos radart és 13 kamerát – használ a hármas szintű autonóm vezetés érdekében. 

Továbbá az S HI luxusszedán egy új, 800 V-os architektúrájú platformra készült egy 93,6 kWh-s akkumulátorral és két villanymotorral. Az Arcfox Alpha a kínai ciklus szerint akár 708 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel és közel 15 perc alatt tölthető 15-ről 80%-ra. Mindössze 10 perc töltéssel akár 200 kilométerrel fel tudjuk tölteni a Huawei legújabb elektromos autóját.

„Az autó szállításainak megkezdése jelentős lépés az elektromos autók területén tett vállalkozásunkban” – mondta Wang Jun, aki a Huawei autóipari technológiákon dolgozó részlegét vezeti. „Emellett büszkék vagyunk arra, hogy a jármű OTA technológiával rendelkezik, így a jövőben javított szoftververziókat fog kapni, ami lehetővé teszi, hogy folyamatosan frissített modellel rendelkezzünk.”

Továbbá az Arcfox egy saját töltőhálózat kiépítését is tervezi és az első 84 állomás 2022 végéig nyílik meg Kína öt nagyvárosában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!