Nyolcszázadik töltőállomását nyitotta meg a Tesla Európában

0

A napokban a Tesla megnyitotta nyolcszázadik Supercharger töltőállomását Európában.

A Tesla hivatalosan 2022 június 30-án nyitotta meg nyolcszázadik Supercharger töltőállomását Franciaországban, Avignonban, a Marseille és a francia Riviéra felé vezető úton. Az új helyszínen a Tesla tulajdonosai nem kevesebb, mint 28 töltőpontot fedezhetnek fel az új lokáción.

Hivatalosan összesen több mint 35 000 Superchargert üzemeltet világszerte a Tesla, több mint 3500 töltőállomáson. Európában az újonnan nyílt töltőállomás lett a nyolcszázadik és összesen 9000 Supercharger található az öreg kontinensen.

Mindezt mondhatjuk rekordfejlesztésnek, ugyanis a Tesla az első hat európai töltőállomását 2013 augusztusában nyitotta meg Norvégiában. Itt először négy-négy töltőpont várta a Teslákat a debütálás alkalmával. Jelenleg az egyes állomások átlagosan 12 töltőpontot tartalmaznak, míg a legnagyobb Supercharger állomás szintén Norvégiában található. A nebbenesi állomáson 44 darab töltőpont várja az elektromos autósokat.

A rekordnak számító Tesla Superchargerek száma minden elektromos autósnak kiváló hír, hisz a Tesla egyre több töltőjét megnyitja más elektromos autóknak. Jelenleg 13 országban, több mint 250 töltőállomást és 3600 töltőpontot tett publikussá a Tesla. A kaliforniai (vagy texasi) vállalat pedig elmondta, hogy a jelenleg kísérleti program az elkövetkező hónapokban tovább bővül. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!