Angliában mutatták be a Genesis legújabb elektromos autóját

0

Nem vitás, hogy a Hyundai luxusmárkája, a Genesis sem marad le az anyavállalat törekvéseitől. Mást nem is tehetnének, tekintve, hogy a Hyundai is kitűzte a maga céldátumát a teljesen elektromos meghajtású modellek használatára.

Jelenleg a Genesis három tisztán elektromos modellt tud felmutatni. Az első a G80 szedán, amit nem sokkal később a GV70 SUV követett. Mindezek egy belsőégésű modell átalakítása után születtek meg tisztán elektromosként és 2021 óta megvásárolhatóak. Majd 2022-ben felfedte magát a nagy dobás, a GV60 crossover, ami a vállalat 800 V-os E-GMP padlólemezére épült meg.

Ezek mind globálisnak szánt modellek, ezért Európába is természetesen eljutottak, ahogyan arról már 2021 májusában beszélt is a Genesis. A napokban zajlott a Goodwood Festival Of Speed nevű rendezvény Angliában, ahol többek között a GV70 európai verziója is bemutatkozott a nagyközönségnek (a globális modell premierje 2021-ben már megvolt Kínában).

„Az elektromos GV70 a márka díjnyertes „Athletic Elegance” stílusát testesíti meg a legmagasabb színvonalú luxus, kényelem és sokoldalúság terén. Mindezt a csúcstechnológiás elektromos architektúra is alátámasztja, amely kivételes menetteljesítményt, lenyűgöző hatótávot és korszerű töltési rugalmasságot biztosít.”

Habár az autó ezzel hivatalosan is bemutatkozott az európai nagyközönség előtt, sajnos árazás tekintetében továbbra is várnunk kell az információkra, ahogy az előrendelések megnyitására is. Ez utóbbi az árak bemutatása után nem sokkal lesz elérhető.

Az autó egy 77,4 kWh kapacitású akkupakkal várja a vásárlókat, mellyel 350-400 km közötti hatótávot lehet megtenni. A hajtáslánc lehetőségei kimerülnek az összkerékmeghajtásban, ez utóbbi az úgynevezett Boost Mode aktiválása során 4,5 másodperc alatt megfutja a 0-100 km/h gyorsulást. Érdekesség, hogy a GV70 nem az E-GMP padlólemezre épült, ennek ellenére a mérnökök felkészítették az autót a 800 Voltos töltök fogadására is. Így az autó akkumulátorát 10-ről 80 százalékra csupán 18 perc alatt fel lehet tölteni, egy arra alkalmas töltővel. Az autó teljesítménye 320 kW (160 kW motoronként) és 700 Nm (2*350 Nm). Méretek szempontjából 4715 mm hosszúság, 1910 mm szélesség és 1630 mm magasság várja a vevőket, 2875 mm tengelytáv mellett.