Így fog kinézni a Polestar 5

0

Nagyban fog hasonlítani a két év múlva érkező tisztán elektromos Polestar 5 a Precept koncepcióautóra.

A napokban megjelent az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalában (EUIPO) a tisztán elektromos Polestar 5 szabadalmi képei. A Polestar legújabb elektromos szedánja stílusát tekintve nem sokban fog különbözni a több, mint két évvel ezelőtt bemutatott Polestar Precept koncepciótól.

A koncepció modellnél természetesen kamerás tükrökkel és „öngyilkos” ajtókkal mutatták be a Precept tanulmányt, azonban vele ellentétben hagyományos tükröket és hátsó ajtókat láthatunk az EUIPO képein. Továbbá a hasmagasságot kissé megnövelték, a csomagtartót és a diffúzort hátul megváltoztatták, de összességében a két autó nagyon hasonlóan néz ki – egészen a keréktárcsák azonos kialakításáig.

Belső képek egyelőre nem kerültek ki az internetre a végleges modellről. Azt viszont tudjuk, hogy a Precept koncepciónak teljesen újrahasznosított beltere volt, benne egy 12,5 colos digitális műszerfallal és 15 colos érintőképernyős infotainment rendszerrel.

A Polestar már megszellőztette, hogy az 5-ös modelljük egy teljesen új alumínium platformot kap, melyhez egy P10-es kódnéven emlegetett elektromos motor társul. Mindez akár 610 lóerős teljesítményre képes. Emellett a Polestar 5 megkapja az önvezető rendszer harmadik szintjét.

A Polestar 5 megjelenését megelőzően a Polestar 3-as és 4-es számozású elektromos autók következnek. Ezek olyan (kisebb és nagyobb) crossoverek, amelyeket a Volvóval közösen fejlesztenek. Az első például az SPA2 platformot a következő generációs XC90-zel osztja majd meg.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!