Októberben mutatják be a tisztán elektromos Polestar SUV-t

0

A Polestar megerősítette, hogy a tisztán elektromos prémium SUV modelljük októberben kerül a piacra.

Egy ideje tudjuk, hogy a Polestar hamarosan piacra dobja a Polestar 2 nagyobb testvérét SUV formában ami a Polestar 3 nevet kapja meg. A nagy kérdés csak az volt, hogy mikor debütál a Polestar SUV.

A Polestar vezérigazgatója, Thomas Ingenlath a márka legutóbbi pénzügyi eredménybeszámolója során megerősítette a debütálás pontos időpontját. „Úgy véljük, hogy jövőbeli növekedésünket tovább gyorsítja a jövedelmező SUV-piacra való belépésünk. Ami még az idén, a régóta várt Polestar 3 elektromos SUV októberi világpremierjével megtörténik. A Polestar 3-at az Egyesült Államokban és Kínában gyártják majd” – mondta Ingenlath.

A fenti teaser képből láthatjuk, hogy a Polestar 3 alacsony, crossover-szerű kialakítást kap, ami még dinamikusabb kinézettel párosul, mint a Polestar 2.

Egyelőre nem ismertek a Polestar 3 pontos technikai részletei, azt viszont tudjuk, hogy két verzió készül majd a tervek szerint. Egy, illetve két motoros kivitelekben. A Polestar 2 a CMA padlólemezre épült, míg a Polestar 3 a Volvo új generációs, elektromos autókhoz tervezett padlólemezét kapja meg. Az új SUV segítségével az igazgató évi 100 000 legyártott Polestar autóval számol, ami szép célkitűzés. Az új SUV inkább egy rétegmodell lenne, míg a számok fő volumenét továbbra is a Polestar 2-nek kell majd hoznia.

Mindeközben a Polestar nem ül a babérjain és másik két modelljén is gőzerővel dolgozik. Ezek a Polestar 4 illetve a Polestar 5 néven látják meg a napvilágot. A 4-es 2023-ban debütál, és egy kisebb elektromos teljesítményű SUV-kupéként pozícionáljak, míg a Polestar 5 2024-ben egy négyajtós GT-ként kerül piacra

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!