Három új, tisztán elektromos Polestar modell érkezik 2024-ig

0

A manhattani Classic Car Clubban rendezett élő eseményen a Polestar megosztotta hároméves üzleti tervét, ami három új elektromos jármű bevezetését tartalmazza, köztük két SUV-t és a Polestar 5 sportlimuzint. 

A Polestar nagyot alkotott a Polestar 2-vel, ami a márka első tisztán elektromos modellje. A márka nem állt meg ennél a modellnél, hanem már most elkezdték a felkészülést a következő évekre. A Polestar 3 bontogatja a szárnyait, persze erősen álcázva. De így már tudható, hogy a két szedán után egy SUV képében ölt alakot a Polestar 3.

Álcázott Polestar 3 SUV

Amit eddig tudunk a Polestar 3-ról, az a gyártási helyszín, ami az Egyesült Államokban lesz a Volvo Ridgeville melletti üzemében, Dél-Karolinában. Egyelőre csak két üléssor lesz az elektromos újdonságban, annak ellenére, hogy ott nagy hagyománya van a három üléssorral megspékelt SUV-oknak. Ezért nem valószínű, hogy a Polestar megengedhetné magának az ottani vásárlóközönség igényeinek figyelmen kívül hagyását. Ki tudja, talán mire az autó bemutatásra és gyártásra kerül (vélhetően mindkét esemény meglesz 2022-ben), megváltozik a helyzet. Hajtáslánc tekintetében a nem hivatalos infók szerint két verzió készül majd. Egy, illetve két motoros kivitelekben. A Polestar 2 a CMA padlólemezre épült, míg a Polestar 3 a Volvo új generációs, elektromos autókhoz tervezett padlólemezét kapja meg.

A Polestar 5 is már ismert valamennyire, amiről azóta kiderült, hogy a Precept tanulmányautó adja majd az alapot hozzá. A Precept tanulmánynál kifejezetten törekedtek arra, hogy újrahasznosított anyagokat használjanak föl. Például az üléshuzatok 100 százalékban újrahasznosított PET palackból készül. Technológiai szempontból is minden modern igényt kielégít, egy nagy központi kijelző uralja a teret melyen egy Android alapú operációs rendszer fut. Tehát sok hasznos Google funkció is helyet kap az autóban. Érkezése 2024-ben lesz.

Van már tehát Polestar 1-2-3-5, de hol a Polestar 4? Erre is fény derült a napokban, egy élőben megrendezett eseményen, ahol az is kiderült, hogy a Polestar 4 is egy SUV lesz. Vélhetően egy nagyobb, robusztusabb kiadásban, mint a 3. Megjelenése valamikor 2023-ban várható.

A fentiek fényében elmondható tehát, hogy a Polestar felépítette a következő pár évét, hiszen 2022-ben jön a Polestar 3, 2023-ban a Polestar 4 és végül 2024-ben a Polestar 5.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!